Sofie maakt juwelen op maat van de klant

Sofie aan het werk in haar atelier.
Foto Frank Eeckhout Sofie aan het werk in haar atelier.
Een uniek juweel nodig? Rep je dan naar Marchan 10 in de Lessensestraat in Geraardsbergen, want daar maakt Sofie Desaegher juwelen op maat van de klant.

"Als klein meisje droomde ik al weg bij de mysterieuze juwelendoos van mijn grootmoeder. Ik kon toen uren spelen met al die prachtige sieraden. Het is dan ook altijd een droom geweest om zelf mijn eigen juwelen te ontwerpen", vertelt Sofie. De ontwerpster luistert naar de wensen van haar klanten en gaat daarna aan de slag. Zelf houdt ze enorm van zilver gecombineerd met halfedelstenen of andere duurzame materialen. Architectuur, design en geometrische vormen zijn haar grootste inspiratiebronnen, en schenken haar enorm veel ideeën. "Elke creatie is uniek en meestal volledig handgemaakt. Mode blogsters #JustYentl, #looksoflena en #DailyJolien konden hun volgers al prikkelen met de inspiratie van Les folies de Sofie", zegt ze niet zonder enige trots.


Net omdat modetrends zo vluchtig zijn, sprong Sofie op de kar van het internetshoppen en startte haar webshop www.lesfoliesdesofie.be. Wie toch wil passen en de ontwerpen van naderbij wil bekijken, kan terecht in Marchan 10 in Geraardsbergen. (FEL)