Ruim tien procent te snel bij snelheidscontroles

Motards van de verkeerspolitie haalden der snelheidsduivels uit het verkeer.
Frank Eeckhout Motards van de verkeerspolitie haalden der snelheidsduivels uit het verkeer.
Bij snelheidscontroles in politiezone Geraardsbergen/Lierde reed maar liefst tien procent van de gecontroleerde voertuigen te snel.

De politie voerde de controles zaterdag tussen 10.30 en 17.30 uur uit met een digitale snelheidsmeter. In de Pauwelstraat in Moerbeke werden 735 voertuigen gecontroleerd. Daarvan waren 66 bestuurders in overtreding. De maximum gemeten snelheid was 69 kilometer per uur. Twintig bestuurders legden een ademtest af. Hiervan bleek één bestuurder positief. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. In de Klakvijverstraat in Grimminge controleerde de politie 462 voertuigen. Daar reden 77 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid daar was 85 per. Langs de Edingseweg in Moerbeke controleerden de agenten 868 voertuigen. Daar waren 67 personen in overtreding. De maximum gemeten snelheid was 78 kilometer per uur. Alle controles gebeurden in de bebouwde kom.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willy De Gieter

    De gewone man die te snel rijdt, dat brengt geld in het laatje. Ze staan gewoon al te lachen van tevredenheid als ze denken aan de gewone mensen die ze weeral kunnen doen betalen, de showmotards van Geraardsbergen.

  • Rene Dannau

    echte criminelen vangen is te duur en laat men lopen u die een beetje te snel rijd bent plots de grootste gangster.