Radio Delta kan dan toch blijven bestaan

Vlnr.: Dirk De Quick van Radio Delta, Guy De Clercq van Radio M fm, collega's Davy De Bruyne en Hans De Smet.
Foto Ronny De Coster Vlnr.: Dirk De Quick van Radio Delta, Guy De Clercq van Radio M fm, collega's Davy De Bruyne en Hans De Smet.
De Geraardsbergse Radio Delta kan door een samenwerking met de Zottegemse Radio M fm dan toch blijven bestaan.

Na 35 jaar raakte vorige week bekend dat ze vanaf 2018 geen zendvergunning meer krijgen. "We wisten niet wat we hoorden", vertelt voorzitter Dirk De Quick. "Vooral voor onze ruim 15 presentatoren en onze vele dj's kwam het nieuws hard aan. Zij steken heel wat vrije tijd in de radio." De Quick bleef niet bij de pakken zitten en ging te rade bij verschillende collega's. "We hadden vrij snel contact met de collega's voor Radio M fm die wel een vergunning kreeg voor drie frequenties om uit te zenden in Zottegem, Brakel en Sint-Lievens-Houtem. Al snel werd duidelijk dat we enkel konden overleven door te gaan samenwerken. Concreet zullen we vanaf 1 januari uitzenden onder de naam Radio M fm, op de drie toegewezen frequenties."


Guy De Clercq van Radio M fm ziet alleen maar voordelen. "We krijgen extra collega's, meer programma's en een pak nieuw materiaal. Onze medewerkers zijn alvast razend enthousiast, ook al is het niet evident dat twee radiostations gaan samenwerken", beseft Guy. De programma's zullen gemaakt worden vanuit de studio van Radio Delta in Ophasselt en vanuit de studio van M fm in Zottegem. "Al zoeken we ook naar een plek waar we al onze medewerkers kunnen samenbrengen." Beide heren gingen gisteravond alvast op prospectie in het oude klooster in de Kloosterstraat in Erwetegem. "De locatie bevindt zich ook wat tussen onze twee huidige studio's. Ideaal dus", besluit De Clercq. (TVR)