PVDA protesteert tegen afbouw stationsloketten

PVDA voerde actie aan het station van Geraardsbergen.
Frank Eeckhout PVDA voerde actie aan het station van Geraardsbergen.
PDVA heeft actie gevoerd tegen de afbouw van de stationsloketten. “Geraardsbergen deelt daarbij zwaar in de klappen",  stelt Nick Dobbelaere.

Vanaf 5 augustus veranderen de openingsuren van het stationsloket van Geraardsbergen. Op weekdagen gaat het loket dan al om 13.30 uur dicht. Het loket zal dan zeven uur per dag minder lang open zijn. “De NMBS wil dat reizigers hun ticket aan de automaat kopen. Zo kan er bespaard worden op personeel, maar dat is een foute keuze. Bovendien kunnen niet alle reizigers overweg met zo’n automaat. Tijdens onze actie zagen we hoe een dame de automaat wilde gebruiken, maar er niet wijs uit geraakte en toch de hulp moest inroepen van de loketbediende. Die mensen staan straks in de kou", zegt Nick Dobbelaere.

PVDA hekelt dan ook de afbouw van de stationsloketten. “Dit is afbouw van de dienstverlening op een moment dat we juist méér mensen op de trein moeten krijgen. In plaats van te besparen, moeten we investeren in betaalbaar kwaliteitsvol openbaar vervoer en de dienstverlening. Dat is de sleutel voor de mobiliteitsproblemen. En ook als we de klimaatopwarming ernstig nemen moeten we ervoor zorgen dat mensen vlot het openbaar vervoer kunnen nemen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rene Dannau

    met de trein ben je altijd gekloot geen hulp in het station en als de kaartjesknipper langskomt heb je geen ticket want de automaat is defect.