Politie voert controles op: “Strijd tegen alcohol en drugs achter het stuur noodzakelijk”

Politiezone Geraardsbergen/Lierde.
Koen Moreau Politiezone Geraardsbergen/Lierde.
Agenten van de lokale politiezone Geraardsbergen/Lierde hielden het voorbije weekend uitgebreid controles op rijden onder invloed.

Zaterdag werd er gecontroleerd langs de Kastanjestraat, Rekestraat, Kloosterstraat en N495/Dokter De Rostraat. Zondag vatten politieploegen post langs de Pauwelstraat, Vesten, Putse en Molenstraat. In totaal werden 238 bestuurders gecontroleerd. Daarvan moesten er 102 blazen. Vier kregen de ‘P’ van positief te zien en drie de ‘A’ van alarm.

Op basis van uiterlijke kenmerken werden veertien bestuurders gecontroleerd op het gebruik van drugs. Drie bestuurders bleken (nog) sporen van drugs in hun lichaam te hebben. Hun rijbewijzen werden meteen voor een periode van vijftien dagen ingehouden. Later mogen ze nog langs bij de politierechter voor een definitieve straf.

Verder betrapten de agenten een automobilist die ondanks een eerder ingetrokken rijbewijs en verlopen keuringsbewijs toch op de baan was. Twee niet verzekerde voertuigen werden aan de klem gelegd en een illegaal werd ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.