Politie vindt zes kilo drugs en cash geld bij huiszoekingen

Bij twee invallen namen de speurders 3 kilo hasj en 3 kilo weed in beslag en een grote som geld.
Frank Eeckhout Bij twee invallen namen de speurders 3 kilo hasj en 3 kilo weed in beslag en een grote som geld.
Bij twee huiszoekingen heeft de recherche van politie Geraardsbergen/Lierde drie kilo weed, drie kilo hasj en een aanzienlijke hoeveelheid cash geld in beslag genomen. “Intensief onderzoek heeft gezorgd voor deze aanzienlijke drugsvangst”, zegt Benny Turrekens, commissaris van de Lokale Recherche bij de politiezone Geraardsbergen/Lierde. De straatwaarde wordt geschat op 60.000 euro.

Al geruime tijd liep bij de drugssectie van de dienst Recherche een onderzoek naar een lokale dealer uit Geraardsbergen. Doorgedreven onderzoek bracht de speurders op het spoor van zijn leverancier, een grote dealer die zijn drugswaar tot bij de kleinere sub-dealers op straat aan de man bracht. Donderdagavond 21 februari en vrijdagmorgen 22 februari gingen de speurders van politie Geraardsbergen/Lierde over tot twee huiszoekingen met bijstand van de eigen drugshond. Hierbij werd drie kilo weed, drie kilo hasj en een grote som cash geld gevonden. Beide dealers werden opgepakt.

“Ons onderzoek mag een groot succes worden genoemd”, zegt Benny Turrekens. “We hebben een grote klap kunnen uitdelen aan de drugshandel in onze regio. Onze zone zet sterk in op de aanpak van drugs. Ook na deze arrestaties blijven we in de toekomst op hetzelfde elan verder werken”. Beide verdachten, een 28-jarige man uit Geraardsbergen en een 27-jarige man uit Rebecq, werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. “We hopen hiermee een duidelijk signaal te geven dat drugsdelicten binnen de zone niet getolereerd worden en blijvend op de aandacht van de speurders kunnen rekenen", geeft Turrekens nog mee.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Merckaert

    Proficiat Benny voor jou en je ploeg.