Peter Vereecken stelt werken tentoon in bibliotheek

Van 4 november tot eind december vindt in de bibliotheek een tentoonstelling plaats met schilderijen van Peter Vereecken.
@bibliotheek Geraardsbergen Van 4 november tot eind december vindt in de bibliotheek een tentoonstelling plaats met schilderijen van Peter Vereecken.
Zandbergenaar Peter Vereecken (39) stelt tot eind december zijn schilderijen tentoon in de bibliotheek van Geraardsbergen. 

Peter Vereecken is autodidact. Als kind al gefascineerd door films en comics, maakte hij op zijn zesde zijn eerste tekeningen. Toen hij 25 jaar was, ontdekt hij de Ierse schilder Francis Bacon en stond zijn besluit vast: hij zou schilder worden. Hij leerde zichzelf alles aan over (de techniek van het) schilderen en sloot vriendschap met kunstenaars die hem inspireerden. De schilderwerken van Peter zijn krachtig en impulsief. De tentoonstelling in de bib toont nieuwe werken met als thema Wereldoorlog I. Peter liet zich inspireren door Léon Huygens, een frontschilder die als taak had schetsen en tekeningen van het front te maken. Peters schilderijen zijn een eerbetoon aan de gewonde en gesneuvelde soldaten en een herinnering aan de gruwelen die zij meemaakten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.