Paul Pardon en Jef Van der Mynsbrugge pleiten voor Denderfonds

Paul Pardon en Jef Van der Mynsbrugge.
Frank Eeckhout Paul Pardon en Jef Van der Mynsbrugge.
CD&V wil de subsidiestromen vanuit de Vlaamse overheid naar de lokale besturen hervormen. De Denderregio staat voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen. Daarom pleiten gemeenteraadsleden Pardon en Van der Mynsbrugge uit Geraardsbergen voor een Denderfonds, dat meer impulsen moet geven aan de streek.

“We pleiten voor een meer rechtvaardige verdeling van de financiële middelen tussen verschillende steden en gemeenten. Er zijn zeer grote verschillen in het bedrag per inwoner dat lokale besturen ontvangen. Dit geldt ook voor Geraardsbergen. Daarom willen we gaan voor een meer evenredige verdeling van de middelen tussen de lokale besturen, op basis van rechtvaardige criteria”, aldus gemeenteraadsleden Pardon en Van der Mynsbrugge.

De Denderregio staat voor een aantal grote maatschappelijke uitdagingen. “We stellen dit niet alleen vast in Geraardsbergen, maar bij uitbreiding ook in Ninove, Aalst en Denderleeuw. De stedelijke kenmerken die onze streek nu kent, deden zich 25 jaar geleden voor in de grootsteden. Die steden kregen toen bijkomende financiële middelen uit het stedenfonds om de sociale veranderingen ten gevolge van bevolkingstoename en verscheidenheid op een goede manier aan te pakken en een efficiënt integratiebeleid te voeren. Via een gelijkaardig Denderfonds kunnen ook wij onze eigen regio nieuwe impulsen geven op het vlak van economische ontwikkeling en lokale tewerkstelling. Daarnaast kan dit fonds Zuid-Oost-Vlaanderen helpen om een sterke uitbouw van voorzieningen op het vlak van onderwijs, sport, jeugdbeleid en werk adequaat te ondersteunen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.