Ouders verdacht van kindermishandeling vrijgelaten, maar parket meteen in beroep

Xavier V. en Rebecca d.R. uit Geraardsbergen, het koppel dat verdacht wordt van babymishandeling moet in de cel blijven.

De raadkamer in Oudenaarde besliste hen vrij te laten onder voorwaarden, maar het Openbaar Ministerie ging meteen in beroep, waardoor ze alsnog in de cel moeten blijven. De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent zal binnen de 15 dagen beslissen of ze alsnog vrijgelaten worden. Het kind is intussen buiten levensgevaar, maar het is onduidelijk of het hersenschade heeft opgelopen.

Door elkaar geschud

De feiten waarom het koppel sinds begin januari in de cel zit dateren van 27 december. Rebecca alarmeerde de hulpdiensten omdat ze zich zorgen maakte over haar baby. Het meisje was luid aan het huilen en wist van geen ophouden. De toestand bleek zorgwekkend en de baby werd opgenomen in UZ Gent. Omdat daar bleek dat het kind hard door elkaar was geschud, werd de politie erbij gehaald. Meteen schreeuwden ze hun onschuld uit. "Wij zijn geen moordenaars en zouden ons kind nooit iets aandoen", klonk het. Toen de speurders de gsm van de ouders in beslag namen, wierp dat plots een heel ander licht op de zaak. Daaruit zou blijken dat de ouders onder één hoedje speelden om het gedrag van Xavier te verdoezelen. "Laten we het op epilepsie houden", stond in een van de berichten te lezen. (TVPG/FEL)