Opnieuw AED-toestel aan gevel Middenschool

Er hangt opnieuw een AED-toestel aan de gevel van Middenschool Geraardsbergen.
Frank Eeckhout Er hangt opnieuw een AED-toestel aan de gevel van Middenschool Geraardsbergen.
Er hangt opnieuw een AED-toestel aan de gevel van Middenschool Geraardsbergen. Het vorige toestel werd een hele tijd geleden gestolen en onlangs bij een inval in een woning teruggevonden door politie Geraardsbergen/Lierde.

Het nieuwe AED-toestel is er gekomen door tussenkomst van Heartsaver, een vzw die ervoor ijvert om het aantal publiek beschikbare hartstarters of automatische externe defibrillatoren in België te verhogen door lobbying, bewustmaking en de werving van fondsen. De internationaal gerenommeerde cardioloog en hartritmespecialist Prof. Dr. Em. Pedro Brugada is peter van HeartSaver. Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het helpt je door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van je overnemen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danny Neybergh

    Laat de toegang alleen toe na het invoeren van de identiteitskaart en er zullen er al een pak minder verdwijnen