Ophef in Geraardsbergen: gezinsbelasting stijgt van 50 naar 70 euro

De gezinsbelasting stijgt van 50 naar 70 euro.
Hans Verbeke De gezinsbelasting stijgt van 50 naar 70 euro.
Er heerst ongenoegen in Geraardsbergen nadat de inwoners hun aanslagbiljet voor de gezinsbelasting ontvangen hebben. Die stijgt immers van 50 naar 70 euro. “We voorzien wel een verlaging tot 40 euro voor de alleenstaanden of eenoudergezinnen", sust burgemeester Guido De Padt (Open Vld).

Een op de drie Belgische huishoudens bestaat uit één persoon. In Geraardsbergen is dat niet anders. “Hier leven 4.654 alleenstaanden , waarvan 2.646 in de leeftijdscategorie van 26 tot 65 jaar en 1.859 66-plussers. Er zijn ook 545 alleenstaande ouders met kinderen waarvan 528 in de leeftijdscategorie van 26 tot 65 jaar. Van hen is geweten dat velen het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Zij betalen vanaf dit jaar slechts 40 euro. Terwijl vroeger een 10.000-tal gezinnen het basisbedrag van 50 euro betaalden, zullen er dat in de toekomst nog een 5.000-tal zijn die dan wel 70 euro zullen betalen, terwijl een 5000-tal alleenstaanden een korting/toelage krijgen van 30 euro. Ook de andere uitzonderingen blijven behouden. Indien de belasting van 50 euro nog maar zou geïndexeerd geweest zijn, kwamen we nu aan 72,63 euro. We zitten dus nog steeds onder de loutere indexaanpassing van het initieel bedrag", motiveert Guido De Padt de belastingverhoging.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • KOEN HAESAERTS

  Alles is relatief zeker. Ik betaal 150€.

 • Segers Andy

  Weer de gewone mens die moet ophoesten!!!! Klungels!!!

 • Christophe De Pauw

  Een schande. Dat wilt dus zeggen een gezin met kinderen mag 40 euro extra betalen... !!! SCHANDE!!!

 • Nadine Van der Eecken

  Én het kadastraal inkomen werd ook verhoogd.

 • Rene Dannau

  20 euro klinkt niet veel maar het is toch 800oude franken of net voor de euro een volle winkelkar nu 20euro zie je niet liggen in die kar en oppassen of het valt door de tralies van de kar, hoe alles duurder is geworden zou ons inkomen 3X hoger moeten zijn.