Ook burgemeester De Padt legt Porsche van wegpiraat aan ketting

Een wagen zoals deze werd door De Padt in beslag genomen
rv Een wagen zoals deze werd door De Padt in beslag genomen
De burgemeester van Geraardsbergen Guido De Padt (Open Vld) heeft de auto van een roekeloze bestuurder (38) in beslag genomen. "Ik duld het niet dat inwoners en bezoekers van onze stad in gevaar worden gebracht door roekeloze en hardleerse bestuurders", stelt De Padt kordaat.

Na Mechelen riskeren wegpiraten nu ook in Geraardsbergen hun wagen tijdelijk te verliezen omdat ze verkeersregels blijven met de voeten treden. Eerste slachtoffer is een 38-jarige man die zonder rijbewijs met zijn Porsche Cayenne door de straten bleef racen. "Hij zorgde de voorbije maanden herhaaldelijk voor overlast in het stadscentrum, terwijl de feiten van openbare dronkenschap en gevaarlijk rijgedrag elkaar steeds sneller opvolgden. Daardoor vormde hij een ernstig gevaar voor onze inwoners", zegt burgemeester De Padt.

De burgemeester noemt de inbeslagname van de wagen een uitzonderlijke maatregel. "De man toont geen besef, dus moeten we kordaat optreden en het wapen afpakken waarmee hij onze inwoners in gevaar brengt." De Padt wil met deze beslissing een duidelijk signaal stellen. "Ik duld het niet dat inwoners en bezoekers van onze stad in gevaar worden gebracht door deze roekeloze bestuurders. Ik heb dan ook niet lang moeten twijfelen om deze wagen in beslag te nemen. Het mag duidelijk zijn dat autobestuurders die zonder plichtsbesef achter het stuur kruipen verder met mij te maken krijgen", waarschuwt De Padt.

Uitzonderlijke maatregelen

Hij mag die beslissing nemen door de Nieuwe Gemeentewet die toelaat om uitzonderlijke maatregelen te treffen als de openbare veiligheid van de inwoners in gevaar komt. Hij mag de wagen tot maximum zes maanden bestuurlijk in beslag nemen. De bestuurder zal zich hierna ook nog moeten gaan verantwoorden voor de politierechtbank.

"Laat het ook een waarschuwing zijn voor andere straatracers. We volgen hen met onze camera's en zullen bij vaststelling van herhaaldelijk onverantwoord en onveilig rijgedrag niet aarzelen dezelfde maatregel te overwegen. Verkeersveiligheid is een topprioriteit voor de lokale politie Geraardsbergen/Lierde. Niet alleen door gerichte controles, maar ook door een opvolging van hardleerse bestuurders. Deze inbeslagname is daar duidelijk bewijs van", voegt korpschef Jurgen De Landsheer daar nog aan toe. 

De Padt tolereert geen hardleerse wegpiraten meer.
Frank Eeckhout De Padt tolereert geen hardleerse wegpiraten meer.101 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • roger geens

  Beste maatregel sedert jaren .

 • Hoornaert Vincent

  Na herhaaldelijk racen wordt.... Moeten er eerst doden vallen voor er ingegrepen wordt? Bij dergelijke overtredingen zoals racen door de straten onmiddellijk wagen aan de ketting voor 6 maanden.

 • Jan Raes

  Gewoon Guido, ! Honderden vrachtwagens door overboelare, nooit één tegengehouden. Dit heerschap is ooit minister van Binnenlandse zaken geweesr, gelukkig maar voor korte tijd

 • guy vermeulen

  den burgemeester zal hem daarna zelf kopen ! dan heeft hij ook een sportieve auto. Als je dat bij de rijken doet ,die nemen gewoon de volgende auto uit de garage en binnen de week staat er al een nieuwe op den hof.

 • Patrick Van Bogaert

  Proficiat het goede voorbeeld van Bart Somers gevolgd