Muziekkorps KSA Geraardsbergen viert 40-jarig bestaan met taptoe

Het muziekkorps van KSA Geraardsbergen bestaat 40 jaar.
Frank Eeckhout Het muziekkorps van KSA Geraardsbergen bestaat 40 jaar.
Muziekkorps KSA Geraardsbergen bestaat veertig jaar en viert dat zaterdag met een spectaculaire taptoe op de Markt. “Heel wat showkorpsen, vendelzwaaiers en een stuntteam te paard nemen deel aan de taptoe", zegt Robrecht Van Lierde. 

Het was Geert Van Lierde die veertig jaar geleden de ‘fanfare’ van KSA Geraardsbergen boven de doopvont hield. “Vandaag zijn we een muziekkorps geworden met een stevige reputatie. Het jeugdige ensemble maakt zijn opwachting over het hele land tijdens stoeten, evenementen en taptoe’s. Om ons jubileum in de verf te zetten, organiseren we zaterdag zelf een taptoe", vertelt Robrecht Van Lierde. 

Een taptoe is een wedstrijd waarbij letterlijk de tap toe gaat. “De bittere ernst en de drooglegging worden in dit geval even aan de kant geschoven om plaats te maken voor show, spektakel en een grote portie plezier. Van over het hele land komen jeugdige showkorpsen naar Geraardsbergen om het beste van zichzelf te geven. Tussen de optredens door zorgen vendelzwaaiers, jachthoornblazers en zelfs een stuntteam te paard voor een extra showgehalte. We starten om 17 uur en zorgen ook voor randanimatie voor de kinderen. Foodtrucks en kraampjes zorgen voor de innerlijke mens met verse originele snacks of dranken", geeft Van Lierde nog mee.

De taptoe eindigt om 20 uur. Daarna kan er nog nagepraat worden in de feesttent. Om 21 uur sluit het muziekkorps de avond af met een spetterende show vol verrassingen. Meer info via www.KSAGeraardsbergen.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.