MIG breidt uit, Delta verliest frequentie

MIG breidt uit en daar zijn de radiomakers uitermate blij mee.
Foto Frank Eeckhout MIG breidt uit en daar zijn de radiomakers uitermate blij mee.
Radio MIG gaat uitbreiden. De radiozender voor Geraardsbergen en Lierde zal binnenkort ook te beluisteren zijn in Ninove en Zottegem.

Daardoor verhoogt het aantal potentiële luisteraars van 30.000 naar 130.000. Met de schaalvergroting wordt MIG meteen de grootste regionale radio in de streek. "We kijken er enorm naar uit om aan de slag te gaan in Ninove en Zottegem", zegt voorzitter Joachim De Leeuw.


"We hebben een heel erg sterke band met Geraardsbergen en omgeving. Het is onze bedoeling om ook snel het muzikale hart van de Ninovieters en Zottegemnaars te veroveren. We hopen dat onze mix van hedendaagse muziek en veel streeknieuws ook hen zal boeien." MIG zendt vandaag uit via FM 104.9 in de regio van Geraardsbergen.


In Ninove wordt FM 106.2 de nieuwe frequentie. Zottegem wordt FM 105.2. Dankzij de RDS-functie op elk radiotoestel zullen alle frequenties met elkaar worden verbonden, zodat het overschakelen tussen de verschillende frequenties automatisch gebeurt. Radio Delta, de tweede radiozender uit de Oudenbergstad, is haar frequentie kwijt.


"We voeren momenteel gesprekken om toch in de ether te blijven. Stoppen zou vooral een domper zijn voor al onze medewerkers", reageert Dirk De Quick.


(FEL)