Meer ruimte voor Kleine Karmelietenstraat en herinrichting autotoegankelijkheid schoolomgeving

Op het plan is te zien welke ingrepen uitgevoerd kunnen worden
Frank Eeckhout Op het plan is te zien welke ingrepen uitgevoerd kunnen worden
Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) wil meer ruimte creëren in de Kleine Karmelietenstraat en de schoolomgeving autoluwer maken. "De Kleine Karmelietenstraat is te smal om wagens en zwakke weggebruikers samen door te sturen", zegt De Padt.

Burgemeester Guido De Padt heeft een denkoefening gemaakt rond het schoolverkeer dat zich elke weekdag aandient vanaf de Gentsestraat en Gaffelstraat om de kinderen naar de scholen in de Karmelietenstraat en Kleine Karmelietenstraat te voeren. "De Kleine Karmelietenstraat is te smal om wagens en zwakke weggebruikers samen door te sturen. Wanneer de bewoners buiten zitten is het wel echt gevaarlijk. Anderzijds hebben de bewoners van de straat geen mogelijkheid om er een voertuig te parkeren in de nabijheid van hun woning of buiten op een veilige manier wat te ontspannen", vindt De Padt.

Vandaar zijn idee om de muur in de Kleine Karmelietenstraat en eigendom van de Jozefieten af te breken en een vijftal meter dieper een nieuwe afsluiting te plaatsen. Een bezoek met de inrichtende macht van de school toonde aan dat dit inderdaad de belevingswaarde van de Kleine Karmelietenstraat ernstig zou vergroten. Het is nu de kunst om er ook de huidige verkeersdrukte terug te dringen. "Er zou inderdaad ook een belangrijke verkeersingreep kunnen gebeuren”, gaat schepen voor Mobiliteit Rurik Van Landuyt (Open Vld) verder. “We zouden heel wat verkeer uit de Gaffelstraat en de (Kleine) Karmelietenstraat kunnen weghalen door een ontsluitingsweg te voorzien op het domein van de Jozefieten. Het is dan de bedoeling dat men via de Karmelietengracht of via de Kleine Karmelietenstraat een “Kiss & Go”-zone kan bereiken op het domein van de Jozefieten. Deze kan worden ingericht in de onmiddellijke nabijheid de lagere school vanwaar de kinderen op een veilige manier naar hun school kunnen stappen."

Deze ingreep moet ook de luchtvervuiling in de schoolzone inperken.
 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick De pauw

    Begint hij ook al met die zever autoluw maken!ik stem niet voor hem!waarom betalen wij nog wegentaks als de auto overal geweerd wordt verdorie!autoluw voor de scholen dus gedaan met die gasten naar school te voeren???