Lore Vonck en Dirk Van der Maelen kandidaat voor sp.a bij verkiezingen in mei

Lore Vonck en Dirk Van der Maelen kandidaat voor sp.a bij komende verkiezingen
Frank Eeckhout Lore Vonck en Dirk Van der Maelen kandidaat voor sp.a bij komende verkiezingen
Sp.a Geraardsbergen levert twee kandidaten af voor de Vlaamse en de Europese lijst. Jonge spring-int-veld, Lore Vonck, en ervaren rot, Dirk Van der Maelen gaan op 26 mei de uitdaging aan.

Lore Vonck is 26 jaar, experte in het welzijnsbeleid en woont ondertussen al enkel jaren in Geraardsbergen. Ze wil vanop de tiende plaats op de Vlaamse lijst opkomen voor de rechten van hulpbehoevenden. “Het is tijd voor een nieuwe, frisse wind in het parlement. Een wind, waarbij we prioriteiten stellen die voor elke Vlaming van belang zijn: zorgzekerheid en sociale zekerheid", zegt ze.

Dirk Van der Maelen, die vorig jaar in juni nog zijn afscheid aan de nationale politiek aankondigde en resoluut zijn pijlen op Geraardsbergen ging richten, wordt lijstduwer op de Europese lijst. “Over Europa heerst er nog steeds een ver-van-ons-bed-gevoel,” zegt Dirk Van der Maelen. “Toch moeten we vaststellen dat meer en meer beslissingen ook een invloed hebben op de ons dagdagelijks leven. De belangrijkheid van de verkiezing van onze Europese afgevaardigden zal dus ook enkel toenemen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick De pauw

    Toch niet een stem naar Van Der Maelen die heeft nog niets bewezen alleen maar roepen en klagen net zoals zijn dochter