Leerlingen GO! Atheneum Geraardsbergen ontmoeten Waalse leeftijdsgenoten tijdens uitwisselingsproject met school uit Florenville

Leerlingen GO! Atheneum Geraardsbergen ontmoeten Waalse leeftijdsgenoten tijdens uitwisselingsproject met school uit Florenville.
Frank Eeckhout Leerlingen GO! Atheneum Geraardsbergen ontmoeten Waalse leeftijdsgenoten tijdens uitwisselingsproject met school uit Florenville.
De zesdejaars uit de richting ‘Boekhouden–Informatica’ ontvingen tijdens een uitwisselingsproject leeftijdsgenoten uit Florenville, een stad in de provincie Luxemburg. Ze voerden samen heel wat activiteiten uit in het kader van hun GIP-eindwerk en eTwinning.

Onder begeleiding van initiatiefneemster Nancy Thibaut bezochten de Vlaamse en Waalse leerlingen de brouwerij Roman. Als de leerlingen elkaar terugzien in Florenville, trekken ze naar brouwerij Orval. De focus van de uitwisseling ligt dit jaar op ecologie en ondernemen. Voor het thema ecologie kwam een gastspreekster van de winkel OHNE in Zwalm, gespecialiseerd in natuurlijke onverpakte producten met de pijlers afvalarm, korte keten en biologisch, een workshop geven. Door deze uiteenzetting werd duidelijk dat plastieken verpakkingen in veel gevallen niet noodzakelijk zijn. Via een interactief stadsspel leerden de leerlingen ook de historische achtergrond van Geraardsbergen kennen en uiteraard kon iedereen ook genieten van een heerlijk mattentaartje. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.