Kamelen trekken ecologische reclamestoet en cavalcade op gang

Twee kamelen trokken de ecologische reclamestoet op gang.
an Twee kamelen trokken de ecologische reclamestoet op gang.
Twee kamelen hebben de ecologische reclamestoet en de cavalcade tijdens het eerste kermisweekend in Geraardsbergen op gang getrokken.

De reclamestoet werd vorig jaar van het kermisprogramma geschrapt wegens te vervuilend en niet meer van deze tijd. De beslissing stootte op heel wat onbegrip bij de de Geraardsbergse handelaars. Zij maakten van de stoet door het centrum gebruik om hun zaak in de kijker te zetten. Na een sabbatjaar wordt de reclamestoet dit jaar opnieuw ingevoerd. Al zijn er wel enkele voorwaarden aan verbonden: voertuigen met benzine- en dieselmotoren worden verbannen. “We hebben toch wel wat respons gekregen ondanks de late bekendmaking. Enkele handelaars schreven zich in met elektrische wagens", zegt schepen van Lokale Economie Véronique Fontaine. Uiteindelijk namen slechts een zevental handelaars deel aan de reclamestoet. 

De massaal aanwezige toeschouwers keken dan maar reikhalzend uit naar de cavalcade. Dat spektakel werd in 1997 na 70 jaar afgevoerd van het kermisprogramma om dit jaar opnieuw ingevoerd te worden. Vendelzwaaiers, steltenlopers, een muziekkorps, enkele zwoele schaars geklede vrouwen met veren op hun hoofd en de Gilles amuseerden de aanwezigen. Maar van het groots aangekondigde spektakel werd wel wat meer verwacht.

Elektrische steps in de reclamestoet.
Frank Eeckhout Elektrische steps in de reclamestoet.
Van de cavalcade werd wel iets meer verwacht.
Frank Eeckhout Van de cavalcade werd wel iets meer verwacht.
Van de cavalcade werd wel iets meer verwacht.
Frank Eeckhout Van de cavalcade werd wel iets meer verwacht.
Van de cavalcade werd wel iets meer verwacht.
Frank Eeckhout Van de cavalcade werd wel iets meer verwacht.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • chris vangiesbergen

    Joepie het vervoermiddel van de toekomst .

  • Dirk Keizer

    Het geld is op aan grote wielerwedstrijden e.a. Dus moet men terugvallen op een cavalcade stoet. Geraardsbergen onwaardig. Doe dan niets meer dat kost nog minder.