Jonge joyrider knalt tegen zeefinstallatie: zwaargewond en grote schade voor bedrijf

De jonge joyrider werd zwaargewond uit zijn wagen gehaald.
Frank Eeckhout De jonge joyrider werd zwaargewond uit zijn wagen gehaald.
Een jonge joyrider raakte vrijdagnamiddag zwaargewond nadat hij tegen een machine knalde op de Unalsite in Geraardsbergen. Een steekvlam zorgde op de koop toe voor een brand aan de installatie.

Brandweerpost Geraardsbergen werd omstreeks 14.20 uur opgeroepen voor een geknelde persoon in een voertuig. Dat voertuig bevond zich echter niet op de openbare weg, maar wel op de Unalsite langs de Gaverstraat. Daar waren enkele jongeren aan het joyriden op de fabrieksterreinen van Van Israël. Eén van die jongeren verloor de controle over zijn voertuig en knalde tegen een installatie. “De jonge bestuurder raakte daarbij zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar”, zegt burgemeester Guido De Padt (Open Vld), die zelf ter plaatse kwam. Een steekvlam deed ook de stofdeeltjes in de zeefmachine ontvlammen. Het was voor de pompiers een delicate zaak om dat blussen”, aldus De Padt. Ook brandweerpost Ninove kwam ter plaatse om te helpen bij de bluswerken.

Omwonenden zeggen dat er wel vaker joyriders misbruik maken van de Unalsite. Politie Geraardsbergen/Lierde is op de hoogte van dat probleem en heeft de controles al opgevoerd.

De joyrider knalde tegen de zeefinstallatie.
Frank Eeckhout De joyrider knalde tegen de zeefinstallatie.
De pompiers moesten heel omzichtig te werk gaan.
Frank Eeckhout De pompiers moesten heel omzichtig te werk gaan.
De pompiers moesten heel omzichtig te werk gaan..
Frank Eeckhout De pompiers moesten heel omzichtig te werk gaan..4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Julien De Kerpel

  Ja , papa en mama zullen in de geldbeugel moeten ! De verzekering zal zeker niet tussen komen .

 • ANN LIMBOS

  Alles laten betalen tot de laatste eurocent.

 • Natacha Verpoort

  blijkbaar is het merk waar hij zoveel reclame voor maakt toch niet zo goed!

 • Roger Cooks

  Hopelijk is dat joyrijdertje geen kei die men toch niet kan stropen en wordt hij met een ferm gelardeerde boete bedacht. Benieuwd wat "zijn advocaat" weer uit de mouw zal gaan schudden... Misschien leefde hij zich al in in een rol die hij ergens moet gaan pelen??