Jeugdhuis De Ressort steekt handje toe in vakantiehuis De Kleppe

Leden van De Ressort gingen zaterdag een handje toesteken bij het klaarstomen van de installaties.
Foto Ronny De Coster Leden van De Ressort gingen zaterdag een handje toesteken bij het klaarstomen van de installaties.
Leden van het Jeugdhuis De Ressort uit Geraardsbergen staken dit weekend de armen uit de mouwen in De Kleppe in Everbeek. Het vakantiehuis in het voormalige klooster opent op 23 maart de deuren.

"De laatste weken worden een race tegen de tijd. Daarom hebben wij beslist om coördinator Robin Ronsyn een handje toe te steken", zegt Jitse Ringoit. "Het is een vriendendienst: Robin is bij ons in het jeugdhuis actief geweest en heeft ook negen jaar gewerkt bij de stedelijke jeugddienst. Bovendien werken we hier mee aan een toch wel heel verdienstelijk project, dat vakantieopvang biedt en daarbij voorrang geeft aan mensen met een beperking. Het is dus met heel veel plezier, dat wij hier vandaag rekken en kasten ineen timmeren, rolstoelen monteren en lokalen poetsen", verzekert Jitse.

Iedereen welkom

"Iedereen is hier welkom, maar we geven inderdaad een voorkeur aan jeugd en aan mensen met een mentale, visuele of auditieve beperking, met autisme, en aan senioren (65+) met een zorgvraag."


"Scholen, jeugdorganisaties en andere verenigingen die werken met jeugd en mensen met en beperking genieten een voordeeltarief als minstens één derde van de huurders tot onze doelgroep behoort", zegt Robin Ronsyn, coördinator van De Kleppe.


In het vakantiehuis zijn 49 bedden. (DCRB)