Intentieverklaring voor veiliger industriezone

De stad, Solva, brandweer en de dorpsraad ondertekenden de intentieverklaring.
Frank Eeckhout De stad, Solva, brandweer en de dorpsraad ondertekenden de intentieverklaring.

De stad, Solva, brandweer en de dorpsraad van Schendelbeke hebben een intentieverklaring ondertekend om de industriezone in Schendelbeke veiliger te maken. "Een primeur dat burgers hierbij betrokken worden", zegt burgemeester Guido De Padt (Open Vld).

Geparkeerde vrachtwagens, sluipverkeer en diefstallen veroorzaken al ongenoegen in en rond het industrieterrein in Schendelbeke. "Toen Vlaanderen subsidies uitschreef voor de opmaak van integrale veiligheidsplannen, hebben we daar meteen op ingetekend. We hebben met alle betrokkenen samen gezeten om een klare visie uit te tekenen. De intentieverklaring om de veiligheid ook te verbeteren, is een eerste stap in de goede richting. Nu gaan we alle problemen in kaart brengen om daarna een veiligheidsplan te ontvouwen", zegt schepen van Lokale Economie Véronique Fontaine (Open Vld). 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.