Iene miene muis is meest beloftevolle starter in Geraardsbergen

Schepen Véronique Fontaine overhandigt een kunstwerk aan Virginie.
Frank Eeckhout Schepen Véronique Fontaine overhandigt een kunstwerk aan Virginie.
Virginie Brocorens (35) werd met haar winkel Iene miene muis uitverkoren tot beste starter in Geraardsbergen. Virginie startte haar zaak, een hippe kinderwinkel, in oktober in de Lessensestraat in het centrum van de stad. “Ik liep al lang met dit plan rond", zegt ze.

Sinds 2015 sluit Geraardsbergen starterscontracten af met beginnende ondernemers uit de stad. “Daarmee wil het stadsbestuur de slaagkansen van startende ondernemers verhogen en de zelfstandige economische activiteit in de stad stimuleren. Met de financiële en begeleidende steunmaatregelen uit het starterscontract krijgt de starter een duwtje in de rug om van zijn onderneming een succesverhaal te maken. De winnaar krijgt een kunstwerk én 1.000 euro”, vertelt schepen van Lokale Economie Véronique Fontaine (Open Vld).

Dit jaar liet het Starterscomité unaniem haar oog vallen op Iene miene muis. De winkel van Virginie haalde het van vijf andere starters. “Tot vorig jaar werkte ik op de klantendienst van Eandis. Ik wilde al lang een eigen zaak en ben er vorig jaar voor gegaan. Ik heb nog geen seconde spijt van mijn beslissing. De eerste zes maanden waren veelbelovend, beter dan ik had verwacht", glundert Virginie. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.