Groen Geraardsbergen wijst schoolkinderen de weg

Patrick Franceus, lijsttrekker Groen.
Frank Eeckhout Patrick Franceus, lijsttrekker Groen.

Bij de start van het nieuwe schooljaar wil Groen Geraardsbergen de aandacht vestigen op de fietsonveiligheid en het groeiende onveiligheidsgevoel bij kinderen.

"Mobiliteit moet georganiseerd worden op maat van de kinderen, zeker in schoolomgevingen. Daarom pleiten wij voor schoolstraten, die op z’n minst net voor en net na de schooluren autovrij zijn. Daarnaast moeten alle kruispunten tegen 2020 conflictvrij zijn, zodat kinderen zonder gevaar kunnen oversteken als ze groen licht hebben. Verder pleiten wij voor een maximale snelheid van 30 per uur in de bebouwde kom en dat alle werfverkeer op het woon-schooltraject van kinderen geweerd worden door slimme camera’s. En er moet op de scholen meer aandacht gaan naar verkeerslessen", zegt Patrick Franceus.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Marginet

    Goed gedaan Partrick. Geen blala maar iets doen