GO! Atheneum Geraardsbergen controleert leerlingen op drugs

Bij een drugscontrole in de scholen worden jongeren besnuffeld door een drugshond.
Foto Kristof Pieters Bij een drugscontrole in de scholen worden jongeren besnuffeld door een drugshond.
GO! Atheneum Geraardsbergen heeft vrijdagochtend een drugshond van de lokale politie naar school laten komen om leerlingen te controleren op drugs.

“Als school zijn wij er ons van bewust dat leerlingen vandaag gemakkelijker en frequenter in aanraking komen met soft- en harddrugs. Vaak weten tieners echter niet wat de gevolgen, zowel op korte als op lange termijn, van druggebruik zijn. We investeren daarom veel tijd en energie in de sensibilisering, de preventie en de opvolging van druggebruik”, zegt directeur Brecht Persoons. De school voorziet infosessies, maar er is ook een samenwerking met PISAD indien nodig. “Daarnaast bundelen we regelmatig de krachten met onze lokale politie. De actie die plaatsvond was nauwgezet voorbereid en gepland, we zijn dan ook zeer tevreden met het vlotte verloop ervan.” De school wacht nu op de resultaten van de politie om een evaluatie te maken. “We weten dat de hond een paar keer gereageerd heeft. Die leerlingen werden dan aan een grondige controle onderworpen. Dat wil echter niet zeggen dat ze ook effectief drugs op zak hadden", geeft de directeur nog mee.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ringo van der pulst

    Meneer persoons mogen wij uw vrouw en kinderen ook eens naakt laten controleren door de rambos van geraardsbergen.Er zijn grenzen ook al is het wettelijk.Alleen maar omdat de hond reageert.Het ging om een stresshond ,geen drugshond.Het ontgaat u blijkbaar welke impact dit op sommige leerlingen heeft.U bent er dan nog fier over ook.Mooi signaal;Meld dan ook maar de dagelijkse vechtpartijen die je niet kunt vermijden.Persoonlijke goednieuwsshow noem ik dat.