Familiedrama in Geraardsbergen: kleinzoon steekt grootvader dood, grootmoeder kan vluchten

.
FEL/rv .
In de Stoffelstraat in Moerbeke, een deelgemeente van Geraardsbergen, heeft woensdagavond een familiedrama plaatsgevonden. De kleinzoon drong het huis van zijn grootouders binnen en bracht zijn grootvader met een schaar om het leven. De grootmoeder, die alles zag gebeuren, probeerde haar echtgenoot nog te helpen maar moest uiteindelijk zelf de woning uitlopen en om hulp roepen. De dader, de 23-jarige N.A, werd door de politie in de boeien geslagen.

Geld om drugs te kopen. Dat is het vermoedelijke motief van de dader. N.A. liet zich enkele jaren geleden al eens opnemen om af te kicken van de drugs. Hij bleef daarna een tijdje clean maar kon niet aan de lokroep van de roes blijven weerstaan. Grootvader Julien Avet (81), die er warmpjes inzit, stopte zijn kleinzoon als eens wat euro’s toe. Toen de twintiger woensdagavond kort voor 8 uur opnieuw kwam aanbellen met de vraag om geld, ontstond een hevige discussie. De smeekbede om geld draaide uit op een sisser waarna de stoppen doorsloegen bij de kleinzoon. Hij ging zijn grootvader te lijf met een schaar en bracht hem verschillende steken toe. Hij raakte de tachtiger ook in de hals waarop de man neerviel. Grootmoeder Lucille (82), die op het geluid in de inkomhal afkwam, zag alles gebeuren. Ze trachtte nog tussenbeide te komen maar toen de kleinzoon zich ook tegen haar keerde, liep ze naar buiten en schreeuwde ze om hulp.

De politie en de hulpdiensten snelden ter plaatse en de straat werd afgesloten. Voor grootvader Julien kon geen hulp meer baten. Grootmoeder Lucille werd in shock overgebracht naar het ziekenhuis. N.A. werd door de agenten in de woning aangetroffen en werd in de boeien geslagen. Er werd  een onderzoeksrechter gevorderd en het afstappingsteam werd opgeroepen. Er werd ook een wetsdokter aangesteld en het lab voerde een sporenonderzoek uit.

De kleinzoon wordt momenteel verhoord en zal waarschijnlijk morgen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter voor doodslag op zijn grootvader. Dat werd vernomen bij de Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Mensen van het labo onderzoeken de bloedsporen op de deur.
Frank Eeckhout Mensen van het labo onderzoeken de bloedsporen op de deur.
Op de deur zitten bloedsporen van het slachtoffer.
Frank Eeckhout Op de deur zitten bloedsporen van het slachtoffer.
Mensen van het labo onderzoeken de bloedsporen op de deur.
Frank Eeckhout Mensen van het labo onderzoeken de bloedsporen op de deur.
De woning staat verzegeld.
Frank Eeckhout De woning staat verzegeld.
Frank Eeckhout
Lucille zat in de veranda achteraan toen haar kleinzoon aanbelde. Frank Eeckhout
FEL
De dader
rv De dader
Het parket kwam woensdagavond nog ter plaatse.
Frank Eeckhout Het parket kwam woensdagavond nog ter plaatse.
De feiten speelden zich af in de inkom van de woning.
Frank Eeckhout De feiten speelden zich af in de inkom van de woning.102 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lisette Theunis

  Geef eenieder die een echte drugsdealer kent en doorgeeft 100€. Het zal dan snel gedaan zijn met al dat dealen als ze weten dat ze elk straf effectief moeten uitzitten, en al de gemaakte kosten en boetes ook moeten betalen.

 • Anouk Vanntoog

  In welke maatschappij leven wij eigenlijk? Men probeert alles goed te spreken, we moeten iedereen "behandelen" op zijn eigen manier, jongeren worden bepampert en wijsgemaakt dat ze niets moeten en alles vanzelf in plooi valt... Al die psychologen en beterweters, zo werkt het niet, jullie staan verder en verder van de realiteit!! Samenleving vraagt regels die streng moeten opgevolgd worden, niet uitvergroot!!!

 • Maria Scheuts

  Het zijn de gebruikers die de dealers in stand houden, niet andersom. Je kiest nog altijd zelf om dat spul in je mond te stoppen. Om pragmatische redenen zouden drugs alleen nog TIJDELIJK EN UITDOVEND mogen verstrekt worden via erkende centra, die zo de gebruikers kunnen aanspreken en vooral de opbrengsten van het dealen kunnen kelderen.

 • Yves Verschelden

  Het draait altijd om geld en voor drugs hij zal vertroeteld geweest zijn van de grootouders en dan zeggen ze neen en gebeurd dit ik ben benieuwd welke straf hij zal krijgen spijtig voor de nabestaanden R.I.P

 • Henri Dederen

  Verschrikkelijk en toch zijn er zoveel mensen die vinden dat drugs moet kunnen. In de school van mijn kinderen kwamen ex druggebruikers xaantal jaren geleden praten over het gevaar en de gevolgen van drugs . Op zichzelf was dat goed als ze niet gezegd hadden dat een jointje, waar alles mee begint, af en toe geen kwaad kan. Men zou mi beter de verschrikkelijke beelden moeten tonen van hoe verslaafden moeten afkicken.