Emma Van der Maelen gaat strijd aan met De Padt voor sjerp

Emma Van der Maelen.
Foto Frank Eeckhout Emma Van der Maelen.
Emma Van der Maelen (sp.a) wordt volgend jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de grote uitdager van huidig burgemeester Guido De Padt (Open Vld). "Weg met de dagjespolitiek en weg met de lintjesknipperij. Het is hoog tijd voor een beleid op lange termijn", zegt Van der Maelen strijdvaardig.

Emma Van der Maelen heeft al een hele weg afgelegd in het politieke landschap. Ze startte haar politieke loopbaan in 2007 als OCMW-raadslid en sloot de vorige legislatuur af als OCMW-voorzitter.


Sinds het begin van deze legislatuur zetelt ze in de gemeenteraad als oppositieraadslid. Met haar 31 jaar zal ze wellicht de jongste lijstrekker van de gemeenteraadsverkiezingen worden. En dat ziet ze als een groot voordeel. "Ik ben een geboren en getogen Geraardsbergenaar. De liefde voor mijn stad kreeg ik met de paplepel ingelepeld. Ik merk dat onze stad voor bijzondere uitdagingen staat en het beleid blijft maar achterwege. Er is dringend nood aan vernieuwing", zegt ze.


"Als we ons centrum en de deelgemeenten willen opwaarderen, moeten we hier nu werk van maken. Als we het woningbestand aantrekkelijker en leefbaarder willen maken, jonge tweeverdieners naar onze stad willen lokken of ze zelfs behouden en de vergrijzing willen opvangen, moeten we hier nu werk van maken", somt Van der Maelen enkele uitdagingen op. Ze beseft wel dat het onmogelijk is om dat op zes jaar te realiseren. "Ik doe dan ook niet aan loze verkiezingsbeloften. Ik wil met mijn partij naar de kiezer stappen met een langetermijnvisie voor onze stad. We willen onze stad klaarstomen voor de toekomst en onze partij biedt de beste garantie voor die toekomst", maakt ze zich sterk.


(FEL)