Exclusief voor abonnees

Eerst kocht hij een Calippo. Daarna stak hij zijn opa dood met een schaar

PARKET ONDERZOEKT OF KLEINZOON GROOTVADER VERMOORDDE OMDAT DIE HEM GEEN GELD WILDE GEVEN VOOR DRUGS

Montage HLN. Het huis van de grootouders, waar de dader (rechts) naast het lichaam van zijn opa zat te wachten tot de politie hem inrekende.
FEL/DR Montage HLN. Het huis van de grootouders, waar de dader (rechts) naast het lichaam van zijn opa zat te wachten tot de politie hem inrekende.
Buren zagen de 23-jarige Nick A. woensdagavond nog een waterijsje kopen aan de crèmekar. Minuten later belde hij aan bij zijn grootvader van 81 en stak hem dood met een schaar. Toen zijn grootmoeder tussenbeide wilde komen, keerde hij zich ook tegen haar. Vermoed wordt dat de jongeman in Moerbeke (Geraardsbergen) bij zijn grootouders ging aanbellen om geld te vragen voor drugs. Toen zijn opa weigerde, haalde hij uit.

"We zijn volledig in shock. We begrijpen totaal niet wat Nick bezield heeft." De ouders van de 23-jarige Nick A. zijn volgens mensen in hun dichte omgeving helemaal van de kaart. Het koppel kreeg woensdagavond niet alleen te horen dat hun 81-jarige vader bij hem thuis was vermoord, de moordenaar bleek ook nog eens hun eigen zoon te zijn. "Dit is de grootste nachtmerrie die je als ouder kan overkomen", klinkt het in hun entourage. "Die mensen zijn hier helemaal ondersteboven van. Ze weten niet wat ze met hun emoties moeten aanvangen. Moeten ze verdrietig zijn of boos? Of allebei? Het is allemaal zo verwarrend."

Hoofd in de wolken

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elisa deJong

  Jonas... Is het dan ook niet meer dan verschrikkelijk, door je kleinkind vermóórd te worden?!... Ontzettend vreselijk.. Geen woorden voor.

 • Gerda Willy

  Als je drugs wil nemen dan moet je zorgen dat je dat zelf kan betalen en geen geld gaan aftroggelen bij de grootouders of ouders die daar keihard voor gewerkt hebben. Dus zwaar straffen. Dat is de enige oplossing want zijn grootvader heeft geen enkele kans gekregen en zijn grootmoeder is haar echtgenoot kwijt. Onvergeeflijk zo iets

 • carine francoys

  ik vind niet omdat men een slechte jeugd heeft gehad of een verwend kind is geweest...dat men daarom aan de drugs moet ik denk eerder dat het karakter een belangrijke rol speelt...En de vrienden waarmee je omgaat ...heb ik ook geen mooie herinneringen aan mijn jeugd...maar ben nooit in dat wereldje gestapt van drugs...er waren andere mogelijkheden om hulp te zoeken...

 • carine francoys

  Heel juist Anna vandenberg ...En degene die zeggen dat gebruiken omdat ze veel meegemaakt hebben.

 • gustaaf Van Bever

  Vic Smeets, roken gaat men meer om meer verbieden, en drugs zouden legaal moeten kunnen? Blijf van dat goedje af, dan raak je niet verslaafd en doet geen domme dingen...Er is nu toch al genoeg voor gewaarschuwd? Welke excuus is er dan nog ?? Erwin Smot...alle respect voor je vastberaden gedrag...