Drugsbende opgerold: 6 personen aangehouden, één agent gewond

Bij de actie werden zowel cash geld als verdovende middelen en een alarmpistool in beslag genomen.
Frank Eeckhout Bij de actie werden zowel cash geld als verdovende middelen en een alarmpistool in beslag genomen.
Bij invallen op verschillende plaatsen in het stadscentrum van Geraardsbergen heeft politie Geraardsbergen/Lierde een drugbende opgerold. Eén agent raakte daarbij gewond nadat hij werd aangevallen door een hond.

De actie vond woensdag in alle vroegte plaats. Maandenlang intensief speurwerk bracht aan het licht dat er een drugsbende actief was in het centrum van Geraardsbergen. "Binnen het gerechtelijk onderzoek werd eerst getracht om de verschillende verdachten en locaties in kaart te brengen, met als doel een zo volledig mogelijk zicht te krijgen op de volledige organisatie", zegt commissaris Benny Turrekens van de Lokale Recherche.

Met verschillende eigen teams en ondersteuning van de Federale Politie werden 11 simultane huiszoekingen gecoördineerd. Aan de actie namen ook 3 drugshonden deel waaronder de eigen drugshond van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde. Uiteindelijk werden 11 personen, waaronder 2 minderjarigen, gearresteerd. Voor 10 onder hen gebeurde dit binnen de woning, 1 minderjarige werd op straat gevat. Tijdens de inval raakte 1 inspecteur gewond door de aanval van een agressieve hond. Bij de actie werden zowel cash geld als verdovende middelen in beslag genomen. Bijna alle verdachten hadden meerdere gsm's bij zich en enkelen onder hen waren zelfs in het bezit van alarmpistolen. Al dit bewijsmateriaal werd meegenomen voor verder onderzoek.

Op basis van de onderzoekselementen werden uiteindelijk 6 personen voorgeleid bij de onderzoeksrechter van Oudenaarde. Zij werden allen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Ook burgemeester Guido De Padt is tevreden met het harde werk van de Lokale Recherche en de resultaten. "Met deze gecoördineerde actie tonen wij aan dat drugshandel hard wordt aangepakt en geven we de duidelijke boodschap mee dat drugs in onze stad niet kan en niet wordt getolereerd." 

De politie viel ook binnen in een woning in de Nieuwstraat.
Frank Eeckhout De politie viel ook binnen in een woning in de Nieuwstraat.10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jef Heffens

  Wat deze regering al heeft gepresteerd op het vlak van criminaliteit is ongezien in de laatste 50 jaar. Een goede mix van preventie en repressief optreden i.p.v. massaal te pamperen zoals bijv. de PS in Brussel.

 • Hilde Eykens

  Er zijn er zes aangehouden , wat de komende verkiezingen al niet kunnen doen

 • karien denil

  En nu vooral niet loslaten !!! Begrepen Onderzoeksrechters en Rechters ????? en met ne loodzware bol aan hun "'poten" werken from 5 to 21 !!! Aan de straten, in groep, 7 op 7 en dit gedurende min. 2 jaar..opmerking of agressie tonen...nog een jaar erbij..en zo w ook ons land proper en dienen ze toch tot iets !!!

 • Wendy Warens

  Waarom zou die hond agressief zijn, hij verdedigt enkel zijn thuis en zijn baas. Zou mijn hond ook tegen een indringer doen, heeft niets met agressie te maken.

 • Frans Dedokker

  Wat was het ras van de hond??