Denk mee na over invulling site
Den Bleek

Tegen maart 2020 wil de stad een realistisch ontwerp hebben voor site Den Bleek.
Frank Eeckhout Tegen maart 2020 wil de stad een realistisch ontwerp hebben voor site Den Bleek.
Het stadsbestuur van Geraardsbergen wil tegen maart 2020 een realistisch ontwerp hebben voor de invulling van site Den Bleek. Inwoners mogen hier mee over nadenken. De heropening van het openluchtzwembad behoort echter niet tot de mogelijkheden.

Begin dit jaar besliste het stadsbestuur om het gebied rond ‘Den Bleek’ te herbestemmen. Het bestuur wil deze unieke plek aan de Dender behouden als een laagdrempelige ontspannings-, sport-, speel-, en ontmoetingsplaats voor jong en oud. Alle geïnteresseerde Geraardsbergenaars, verenigingen, diverse raden, scholen, jongeren en ouderenvoorzieningen worden uitgenodigd om mee na te denken over de invulling van deze groene site. Op de inspiratiedag op 22 juni wordt het startschot gegeven van een groot participatietraject om de nieuwe invulling van de site te bepalen. Dit traject wordt begeleid door het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen (RLVA).

Kerngroep

Op deze dag wordt ook een ideeënbus gelanceerd, waarin gedurende de zomervakantie ideeën kunnen gedeponeerd worden. Daarna zal er een kerngroep worden opgericht. Op de inspiratiedag en gedurende het groot verlof kunnen mensen zich aanmelden om in de kerngroep te zetelen. Deze kerngroep zal maandelijks samenkomen en heeft als opdracht om tegen maart 2020 een realistisch ontwerp over de toekomstige invulling van de site te maken. 

Wil je dus je steentje bijdragen, kom dan zeker naar de inspiratiedag op zaterdag 22 juni om 18 uur aan ‘Den Bleek’. Wie er niet bij kan zijn, kan voorstellen kwijt in de ideeënbus. Meer info vind je terug op https://www.geraardsbergen.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.