De wondere wereld van de bijen in de Helix

De wondere wereld van de bijen. Een educatieve namiddag voor jong en oud.
De Helix De wondere wereld van de bijen. Een educatieve namiddag voor jong en oud.
Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu de Helix in Grimminge organiseert op zondag 2 juni een educatieve namiddag voor jong en oud over de wondere wereld van de bijen.

Het gaat niet goed met de bijen. We hebben ze nochtans hard nodig voor onze gewasbestuiving en dus ook voor veel van ons voedsel. Hoog tijd voor actie. “Met informatie en concrete tips helpen we je om je tuin bij-vriendelijk te maken. De kinderen kunnen creatief en actief aan de slag en leren al doende over het leven van de honingbij en de solitaire bijtjes. De volwassenen gaan op stap in de tuin en nabije omgeving van De Helix. Aan twee verschillende bijenhotels vertellen we over het boeiende leven van de bijen en geven we enkele do’s en don’ts mee. Ook geven we tips voor een bij-vriendelijke tuin. Een niet te missen activiteit voor wie begaan is met het lot van bijen", klinkt het.

Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier op www.dehelix.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.