Caroline De Padt en Kristin Vangeyte: “Maak van gebouw FOD Financiën co-werkplek voor ambtenaren”

Het gebouw kan dienst doen als co-werkplek voor ambtenaren.
repro Frank Eeckhout Het gebouw kan dienst doen als co-werkplek voor ambtenaren.
Caroline De Padt en Kristin Vangeyte stellen voor om het gebouw van de FOD Financiën in de Abdijstraat in Geraardsbergen om te vormen tot co-werkplek voor ambtenaren. “Het gebouw is de ideale locatie voor mensen die thuis geen geschikte werkplek hebben”, zeggen beide Open Vld- verkiezingskandidaten.

De FOD Financiën en andere federale overheidsdiensten maken volop werk van de centralisatie van hun diensten. Daardoor komen heel wat overheidsgebouwen leeg te staan. Ook in de Abdijstraat in Geraardsbergen staan al heel wat burelen leeg. “Binnenkort zijn alle ambtenaren er weg en staat het gebouw helemaal leeg. Het is dan aan de Regie der Gebouwen om te bekijken wat men met het gebouw gaat doen. Wij stellen voor om er een interfederaal satellietkantoor van te maken. Satellietwerk kan een goed alternatief zijn voor de gebruikelijke werkplek of voor telewerk. Dat is het geval als je thuis geen geschikte werkplek hebt, als je hinder ondervindt om op het werk te geraken, als je al elders afspraken hebt of wil vergaderen met collega’s die elders werken. Dichter bij huis werken levert dus belangrijke voordelen op”, meent Caroline De Padt.

Vanuit Geraardsbergen pendelen dagelijks heel wat mensen naar Brussel en Gent. Als het van beide liberale vrouwen afhangt, zou een deel van hen in Geraardsbergen kunnen blijven om er te werken in het gebouw in de Abdijstraat. “Uit contacten die onze burgemeester Guido De Padt al legde, is gebleken dat de voorzitter van het directiecomité van de FOD Financiën bereid is om mee te stappen in deze optie. Ook de administrateur-generaal van de Regie der Gebouwen is druk bezig met dit dossier”, weet Kristin Vangeyte. 

“Het moet onze bedoeling zijn dat wanneer er diensten verhuizen, we ervoor zorgen dat andere activiteiten in de plaats komen. Van mijn vader heb ik geleerd dat hij ook als parlementslid steeds het belang van zijn stad en regio verdedigde”, besluit Caroline De Padt.

Kristin Vangeyte en Caroline De Padt pleiten ervoor om het gebouw van de FOD Financiën in de Abdijstraat een andere bestemming te geven.
Frank Eeckhout Kristin Vangeyte en Caroline De Padt pleiten ervoor om het gebouw van de FOD Financiën in de Abdijstraat een andere bestemming te geven.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • André Van Laethem

    Gelukkig hebben ze met de verkiezing nu een serieuze kneep gehad.

  • Rene Dannau

    dit gebouw was beter gebleven voor wat het oorspronkelijk diende nu moeten we naar Verweggistan voor wat uitleg. velen gooien de belasting rompslomp dan maar in het papier, als ze er een knoeiboel van willen maken doen ze maar.