Burgemeester vraagt maatregelen na zware ongevallen: “Aanleg kruispunt Vier Wegen moet opnieuw onderzocht worden”

Ondanks de heraanleg van de omgeving van het kruispunt Vier Wegen in Schendelbeke gebeurden er nog heel wat zware ongevallen.
Koen Moreau Ondanks de heraanleg van de omgeving van het kruispunt Vier Wegen in Schendelbeke gebeurden er nog heel wat zware ongevallen.
Het kruispunt Vier Wegen in Schendelbeke kan na het zware ongeval vrijdagavond en het dodelijk ongeval zaterdagnamiddag best zo snel mogelijk opgenomen worden op de lijst van zwarte punten in Vlaanderen. Dat beseft ook burgemeester Guido De Padt (Open Vld) van Geraardsbergen.

De man stuurde na het dramatische weekend een niet mis te verstane boodschap naar partijgenote en Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Daarin wijst hij op de grote hoeveelheid ongevallen op het kruispunt van de N42/Astridlaan met de N460/Aalstsesteenweg aan het industrieterrein van Schendelbeke.

“Ik besef dat ongevallen niet altijd infrastructuurgerelateerd zijn, maar toch denk ik dat nader onderzoek kan leiden tot nieuwe inzichten”, aldus de Padt. Hij vraagt nadrukkelijk om “opnieuw een grondige verkeersanalyse van dit kruispunt te laten uitvoeren en na te gaan hoe de verkeersafwikkeling veiliger kan worden gemaakt.”

Onmogelijk veilig

Daarmee geeft de man toe dat de heraanleg van de gewestweg die vorig jaar door het Agentschap Wegen en Verkeer gebeurde allesbehalve een succes was. Verplichte fietsoversteekplaatsen dwars over een steenweg waar de maximum – maar nauwelijks nageleefde – snelheid 70 km/u bedraagt, kan je onmogelijk veilig noemen.

De enige echte realistische oplossing in de huidige setting lijkt het plaatsen van, bij voorkeur conflictvrije, verkeerslichten. Met twee zware ongevallen in minder dan 24 uur en twee dodelijk ongevallen in minder dan een jaar is actie dringend nodig. Liefst vooraleer er nog meer menselijk leed te betreuren valt.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • inge staercke

  Een rotonde zou super zijn in de hoop dat ze degenen die van het industrieterrein komen vlugger laten oversteken !

 • Stefaan Michiels

  Geen verkeerslichten dan creëer je fille tijdens spits !! Een rotonde waar fietsers voorrang krijgen

 • Gaston FOUBERT

  Op een rotonde moet er ook nog altijd iemand voorrang verlenen hoe je het draait of keert. Een moment van verstrooidheid kan je nooit uitsluiten en daardoor gebeuren zulke ongevallen.

 • ringo van der pulst

  Maak er dan maar een enorm ovaal van.

 • Rene Dannau

  een grote rotonde moet er komen anders blijft het duren en het kruispunt naar Viane Moerbeke bij de Action moet ook een rond punt worden en het centrum zou langs de reepstraat bereikbaar moeten zijn zodat men komende van Zottegem niet meer links af moet bij het kruispunt Brakel Geraardsbergen.