Boete voor uitbater van pop-up restaurant die voedselveiligheid niet onder controle krijgt

De rechter in Oudenaarde legt de uitbater een boete van 4.000 euro op.
Ronny De Coster De rechter in Oudenaarde legt de uitbater een boete van 4.000 euro op.
De rechtbank in Oudenaarde heeft een boete van 4.000 euro opgelegd aan de uitbater van een pop-uprestaurant in Geraardsbergen. De uitbater kreeg de hygiëne niet op orde, ondanks een waarschuwing en verschillende controles. Ook de vennootschap krijgt een boete van 4.000 euro.

De voedselveiligheid in het pop-uprestaurant kon niet gegarandeerd worden. De keuken was smerig, de temperatuur van het voedsel was niet in orde en de controleurs vonden er uitwerpselen van muizen terug. De advocaat van de beklaagde wees erop dat de pop-up aanvankelijk goed draaide, maar dat de zaakvoerder het slachtoffer is geworden van zijn eigen succes. “Hij heeft gedaan wat hij kon, maar hij heeft uiteindelijk de boeken moeten neerleggen omdat er een ernstig financieel tekort was.” Daar bovenop komt nu nog een fikse boete van de rechtbank.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.