ASZ opent vernieuwd cafetaria op campus Geraardsbergen

Miguel Meert is de drijvende kracht achter de cafetaria.
Frank Eeckhout Miguel Meert is de drijvende kracht achter de cafetaria.
Bezoekers en patiënten van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis campus Geraardsbergen kunnen vanaf zaterdag 4 mei 2019 verpozen in de compleet vernieuwde cafetaria. Die kreeg de naam ‘Food Clinic’ mee. “In een stijlvol en warm kader serveer ik de klassieke bistrokeuken met een hedendaagse twist", zegt uitbater Miguel Meert.

Wie de inkomhal van het ASZ campus Geraardsbergen binnenstapt, kan niet naast de nieuwe cafetaria kijken. Miguel Meert is de drijvende kracht achter dit concept dat voor Belgische ziekenhuizen nog behoorlijk nieuw is. “Een grotere, beter uitgeruste keuken laat toe het aanbod aan maaltijden uit te breiden, in een nieuw concept. Doorheen de dag varieert het aanbod van ontbijt, over snacks en middagmaal, naar namiddagkoffie en avondmaal. Er is ook mogelijkheid tot take-away. Verder is er ook een shop aanwezig waar men de mogelijkheid heeft om bloemen, snoepgoed en brood aan te kopen", zegt drijvende kracht Miguel Meert.

De cafetaria is toegankelijk, meteen links vanuit de inkomhal, heeft een hedendaagse look en een moderne inrichting en een terras dat toegankelijk is voor rolstoelpatiënten. De nieuwe cafetaria richt zich niet enkel tot patiënten en hun bezoekers, maar ook tot het personeel van het ziekenhuis. “Patiënten en bezoekers verwachten comfort, efficiëntie en een vriendelijke verwelkoming. Warm menselijk contact, daar draait het om. Onze medewerkers hebben niet alleen oog voor medische aspecten, maar zien ook het totaalplaatje. Achter elke patiënt gaat immers een persoonlijk verhaal schuil… Grote betrokkenheid tonen en oprecht luisteren: dat zijn de sleutels tot een optimale zorgverlening. Met de komst van deze cafetaria bieden we de patiënten en bezoekers een persoonlijke ruimte waar ze een persoonlijk gesprek kunnen aangaan in een gemoedelijke sfeer”, vertelt dokter Potvlieghe, campusverantwoordelijke ASZ Geraardsbergen.

De Food Clinic opent ’s ochtends haar deuren op weekdagen om 9 uur en sluit om 20 uur. Dit laat toe dat patiënten die ’s ochtends (nuchter) een bloedafname moeten laten doen toch nog snel kunnen ontbijten voor ze naar hun werk vertrekken. In het weekend is de cafetaria geopend van 14 tot 20 uur. Het ziekenhuis ziet de cafetaria als een verlengstuk van de kwaliteitszorg voor patiënten. “Met deze Food Clinic kunnen we nu ook bezoekers en medewerkers ontvangen in een aangenaam decor, een modern interieur en met meer licht en zitplaatsen”, voegt Sabine Siau, algemeen directeur waarnemend, daar nog aan toe.

De vernieuwde cafetaria opent zaterdag de deuren.
Frank Eeckhout De vernieuwde cafetaria opent zaterdag de deuren.
Er is ook een shop aanwezig waar men de mogelijkheid heeft om bloemen, snoepgoed en brood aan te kopen.
Frank Eeckhout Er is ook een shop aanwezig waar men de mogelijkheid heeft om bloemen, snoepgoed en brood aan te kopen.
De cafetaria kreeg de toepasselijke naam Food Clinic mee.
Frank Eeckhout De cafetaria kreeg de toepasselijke naam Food Clinic mee.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.