ASZ campus Geraardsbergen wil taboe over obesitas doorbreken

Op zaterdag 18 mei is het de Europese dag in de strijd tegen obesitas.
ANP XTRA Op zaterdag 18 mei is het de Europese dag in de strijd tegen obesitas.
De specialisten van ASZ campus Geraardsbergen bundelen op zaterdag 18 mei de krachten voor een interessante infonamiddag over obesitas. Op maandag 20 mei doen ze hetzelfde op campus Aalst.

Vandaag heeft bijna één op de drie Belgen overgewicht en één op de zes Belgen lijdt aan obesitas. Wereldwijd is er sprake van een obesitasepidemie. Obesitas is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker. Het multidisciplinaire team van de obesitaskliniek van het ASZ staat daarom klaar om uit te leggen wat obesitas is en wat de behandelmogelijkheden zijn. Er volgen ook tips over hoe fit en op gewicht te blijven.

“Overgewicht is een wereldwijd gezondheidsprobleem”, zegt initiatiefnemer dr. Donald Van Der Fraenen. “Voor de persoon met obesitas is het ook vooral een menselijk probleem, met grote impact op de levenskwaliteit. Behandelingen zijn echter mogelijk. Daarom is het belangrijk dat mensen zich informeren, in gesprek gaan met hun arts, en de verschillende mogelijkheden onderzoeken. Onze infonamiddag wil ertoe bijdragen dat mensen met ernstig overgewicht het taboe doorbreken en een eerste stap zetten in de aanpak van hun overgewicht.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.