Actievoerders droppen zwembadje in raadzaal

Protest tegen sluiting openluchtbad en belastingverhoging

De actievoerders brachten een zwembad mee naar de raadzaal.
Frank Eeckhout De actievoerders brachten een zwembad mee naar de raadzaal.
Zo'n 100 actievoerders hebben dinsdagavond de gemeenteraad in Geraardsbergen op stelten gezet. Ze protesteerden tegen de sluiting van het openluchtzwembad en de verhoging van de belastingen.

De actievoerders blokkeerden de trappen van het stadhuis waardoor de raadsleden de raadzaal niet konden betreden. Pas nadat burgemeester Guido De Padt naar buiten was gekomen en op boegeroep getrakteerd werd, maakten ze de trappen vrij en konden de raadsleden naar binnen. De actievoerders trokken mee naar binnen om nogmaals hun ongenoegen te uiten. Pas toen de voorzitter dreigde de raadzaal te laten ontruimen, keerde de rust enigszins terug.

Actievoerders protesteren tegen de sluiting van het openluchtzwembad voor de aanvang de gemeenteraad.
Frank Eeckhout Actievoerders protesteren tegen de sluiting van het openluchtzwembad voor de aanvang de gemeenteraad.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ronny lauwaert

    het is niet alleen den dok en belastingen er is ook nog de materniteit geen belastings kantoor meer, mensen moeten naar zottegem daarvoor voor, de mantelzorgers wordt hun premie die ze trekken gehalveerd blijk van weinig respect voor deze mensen die dagdagelijks instaan voor de verzorging van zieke en ouderlingen,voor de liberalen vind ik dat normaal maar ik begrijp niet dat de c d n v als koallitie partner daar akkoord mee gaat en dan is men verwonderd dat de kiezer naar rechts gaat