Actiecomité Den Dok Blijft overhandigt petitie aan burgemeester

Actiecomité Den Dok Blijft zet zijn strijd verder.
Frank Eeckhout Actiecomité Den Dok Blijft zet zijn strijd verder.
Actiecomité Den Dok Blijft gaat op dinsdag 18 juni voor de gemeenteraad in Geraardsbergen een petitie overhandigen aan burgemeester Guido De Padt (Open Vld).

“Zo’n 3.500 burgers, zwemmers en sympathisanten hebben de petitie getekend. Daarin vragen we om het openlucht zwembad in Den Bleek te behouden en opnieuw open te stellen", zegt Marleen Francq, woordvoerster van het actiecomité Den Dok Blijft. Het stadsbestuur besliste begin dit jaar om het zwembad definitief te sluiten. Het lijkt heel onwaarschijnlijk dat de stad op haar beslissing terugkomt. Op 22 juni organiseert de stad immers een inspraakmoment voor een herbestemming van de site. Het stadsbestuur heeft plannen om van de site een ontmoetingsplaats te maken voor jong en oud.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jacky Van vijle

    Een voorstel naar de stad toe voor de mensen die Den Dok willen behouden als ze toch met zo een groot aantal zijn laat hen dan opdraaien voor de kosten dat de Geraardsbergse belastingbetaler die er geen gebruik van maken daar niet moeten voor betalen

  • Bjorn Heyninck

    Het is te hopen dat het beter is dan het skatepark. Want sinds dat er is kunnen de kleinere kinderen niet op het skatepark leren skate of BMX rijden. Ook al letten ze op dat ze niet te veel in de weg rijden maken gasten van 15 jaar en ouder ruzie tegen meisjes van 9 jaar. En roken drugs daar en drinken bier. Gooien hun afval op de grond. Geen wonder dat ze op de vroegere plaats weg gejaagd zijn door de bewoners van het rusthuis. Met hun overlast. Spijtig als de dok weg moet.