50 fietsers beboet voor negeren fietspad

De politie controleerde in de maand juli op het respecteren van verkeersregels door fietsers.
Frank Eeckhout De politie controleerde in de maand juli op het respecteren van verkeersregels door fietsers.
Politie Geraardsbergen/Lierde heeft in de maand juli 50 fietsers beboet omdat die niet op het fietspad reden.

Vorige maand was het verkeersthema ‘Fietser of wielertoerist? Wees geen egoïst!’. Dit thema werd door middel van een poll gekozen door de bevolking. Tijdens de maand juli werden door de lokale politie Geraardsbergen/Lierde gerichte controles uitgevoerd op het respecteren van de verkeersregels door fietsers. Dat resulteerde in 50 bekeuringen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JONAS TEMMERMAN

  volgens mij is deze wet bij vele automobilisten weinig of niet gekend, dus bij deze 43bis.2.1. De wielertoeristen die in een groep van ten minste 15 tot ten hoogste 50 deelnemers rijden, zijn niet verplicht de fietspaden te volgen en zij mogen bestendig met twee naast elkaar op de rijbaan rijden op voorwaarde dat zij gegroepeerd blijven.

 • Marleen Van De Maele

  50 bekeuringen? Geef aan al die agenten eens een fiets om hun patrouilles mee te rijden. Ze zullen rap ondervinden waar ge als individuele fietser niet op het fietspad KUNT rijden (te smal, oneffen, overgroeid, boomwortels, gescheurd ...). Soms is het veiliger om het fietspad te verlaten en een stuk op de weg te rijden. Dan reken ik op het gezond verstand van de automobilisten want misschien zijn die ook wel fietser in hun vrije tijd

 • Gaston FOUBERT

  Als ze nu ook nog eens de automobilisten en motards zouden beboeten die door mijn straat racen zou het ook veel veiliger zijn. Aanvullend, ik rij altijd op het fietspad en langs de rechterkant.

 • Erwin De Clercq

  Ik hoop dat het niet bij die 1 politiezone blijft en niet 1 maand !!! Al enkele keren een groep van 20 en meer in donker tegengekomen 75% zonder licht en gans het rijvak gebruiken en stopborden negeren !!!En als je een opmerking maakt spuwen ze op uw auto de wielerterroristen !!!

 • Alex De Groot

  Als ze ze nu nog zouden beboeten ook als ze langs de verkeerde kant rijden, dan was het helemaal in orde. Want sommigen fietsers denken dat ze in Engeland wonen.