"Leuk concept en lekker eten"

Geuze en frieten op tafel: de drie V's genieten in het Brusselse restaurant 'Ket'.
Foto Lukas Geuze en frieten op tafel: de drie V's genieten in het Brusselse restaurant 'Ket'.
Liselotte en Miguel hebben het openingsweekend van mijn pop-up restaurant met verve doorstaan. Ook het scherpe oordeel van drie liefhebbers van lekker eten heeft het tweetal uit Geraardsbergen goed doorstaan. "Leuk concept, lekker eten, alleen zou er nog een extra Brusselse toets aan het menu mogen toegevoegd worden", klinkt het.

TESTPANEL:

de drie V's, zeg maar, want de achternaam van ons trio start telkens met de letter 'V'. Brussels minister Guy Vanhengel, zanger Johan Verminnen: allebei staan ze bekend als rasechte levensgenieters die graag een vorkje prikken en een goed glas kunnen smaken. Derde deelnemer aan het panel is tv-kok Albert Verdeyen die al op zijn dertiende in de leer ging bij het Brusselse restaurant 'François'.

OP HET BORD:

Ons trio ging zondagmiddag lunchen in 'Ket!' en koos het uitgekiende menu 'Sint-Kathelijneplein' aan 42 euro. Het drietal startte met het huisaperitief 'Ketje', een geuzebiertje met calvados. Het echte menu startte met springrol, mierikswortel en avocado. Daarna volgt een kroketje varkensbout met noedels van asperge. Het hoofdgerecht is een burger met buikspek, kool, raap, daslook en ui. Het dessert bestaat uit een hoorntje met cuberdon, praliné en kalamanski.

BEDIENING:

Liselotte bedient met een natuurlijke flair en raadt de heren het geuzebiertje aan voor bij de lunch. "Het gezelschap is in feite belangrijker dan het eten, en dat zit hier al helemaal goed", zegt Verminnen. Over de bediening en de sfeer in 'Ket!' is het drietal unaniem. "Die was hier vandaag gewoon top. Deze jonge mensen verdienen de steun van de inwoners van onze hoofdstad."

SMAKENPALET:

"Een zeer verrassende en vooral fris aperitief. Hier scoren ze punten mee in Brussel", klinkt het unaniem. "Maar het eten mag er ook zijn. Het concept 'street food' is goed uitgewerkt. De verschillende gerechten zijn van een hoge kwaliteit."


"Ik vind het straf dat in het openingsweekend al zo'n gerechten op tafel komen. Chapeau voor Liselotte en Miguel. Maar buiten het aperitief mis ik een beetje Brussel in de gerechten. Zo zouden ze bijvoorbeeld spruitjes, stoemp of garnaalkroketjes in hun menu kunnen verwerken. Als ze echt willen scoren bij de Brusselaren zouden ze dat kunnen toevoegen aan hun menu. Maar de noedels van asperge vind ik dan wel weer leuk gevonden. Het gaf een meerwaarde aan het voorgerecht", zegt Verdeyen.

SFEER EN GEZELLIGHEID:

voor Albert Verdeyen mocht de 'street food' nog nadrukkelijker naar de voorgrond treden. "Het zou bijvoorbeeld leuk zijn als je de keuze kreeg om te zitten of te blijven rechtstaan. Hier een paar honderd meter verder is het perfecte voorbeeld bij 'Noordzee', waar je een visschoteltje al staand naar binnen kunt werken. Dat had ik hier ook graag gezien." "Ik weet niet of dat binnen het concept van mijn Pop-up restaurant zou passen", pikt Vanhengel in.


Het interieur is met het vele hout ook leuk gedaan en valt bij de heren prima in de smaak. Je ziet ook dat ze direct voeling met de stad hebben. De graffiti van Edu Danesi van de Blaesstraat past perfect bij het concept."

CONCLUSIE:

Johan Verminnen blijkt de meest kritische eter te zijn. "Begrijp me niet verkeerd, ik heb enorm lekker gegeten, maar ik vind de prijs aan de hoge kant. Voor 'street food' vind ik 42 euro veel geld. Het menu zou eigenlijk 10 euro goedkoper mogen zijn." Niettemin geeft de zanger het Geraardsbergse duo 25/30. De minister heeft exact dezelfde score met ook een 9/10 voor het interieur. Verdeyen geeft zelfs een 9,5. Gemiddelde gezamenlijke score: 25/30.