Het project wil bewoners van de cité stimuleren om oude fietsen op te fleuren, te versieren, een creatieve look te geven en deze in de voortuin, op het terras of op de stoep te plaatsen.
Volledig scherm
Het project wil bewoners van de cité stimuleren om oude fietsen op te fleuren, te versieren, een creatieve look te geven en deze in de voortuin, op het terras of op de stoep te plaatsen. © Stad Beringen

Gepimpte fietsen moeten Beringen-Mijn opfleuren

BeringenMet het project ‘VeloCité’ wil men in de cité van Beringen-Mijn zoveel mogelijk gepimpte fietsen een plek geven. Het initiatief komt uit van Maasmechelse organisatie Tuinwijk 2020 en kent, in samenwerking met de bovenlokale cultuurwerking ECRU, RIMO en stad Beringen, nu ook een vervolg in Beringen.

  1. Skaters protesteren massaal tegen skateverbod Scheldekaaien: “Skaten kómt van de straat en hoort op de straat, niet in een park”
    ANTWERPEN

    Skaters proteste­ren massaal tegen skatever­bod Schelde­kaai­en: “Skaten kómt van de straat en hoort op de straat, niet in een park”

    Skaters zijn niet meer welkom op het populaire Theaterplein tussen 22 en 6 uur en op de Scheldekaaien - nog populairder bij skaters - mogen ze zelfs niet meer komen. Vrijdagavond kwamen enkele honderden skaters uit protest samen op het Theaterplein en trokken in stoet richting de Scheldekaaien. “Neem onze jeugd niet af, wij blijven gewoon op de kaaien skaten, of ze dat nu willen of niet.”