Zware beats op feeëriek domein

KASTEEL VAN OOIDONK VORMT OP 8 JULI DECOR VOOR DANCEFESTIVAL 'BEAUVILLE'

Het kasteel van Ooidonk spreekt tot de verbeelding met zijn slotgracht, mooie tuinen en kasteelvijver.
Foto VDS Het kasteel van Ooidonk spreekt tot de verbeelding met zijn slotgracht, mooie tuinen en kasteelvijver.
Het prachtige kasteel van Ooidonk zal op 8 juli het decor vormen voor een nieuw dancefestival. Enkele Gentse ondernemers hebben de handen in elkaar geslagen om met 'Beauville' een unieke beleving te creëren voor elke bezoeker.

Het kasteel van Ooidonk aan de rand van Gent spreekt tot de verbeelding. De weelderige Franse tuinen, de majestueuze slotgracht en de feeërieke kasteelvijver vormen een sprookjesachtig droomdecor voor een zomers openluchtfestival. De sfeer van de zestiende eeuwse renaissance hangt er nog. De organisatoren beloven het publiek een mix van meeslepende electro en deep house.

Foodville

Het muzikale luik werd verzorgd door 'huistroubadour' Red D. Deze Deinse dj stelde een kwalitatieve line-up samen met lokale en nationale dj's met internationale faam, waaronder John Noseda (Wecandance), San Soda, Nico Morano, Maxim Lany en Olivier Tjon (Goodlife). Chef-kok Sam d'Huyvetter (brasserie Boulevard, Blvd boutique) verzorgt de foodville, waar foodies ongetwijfeld hun gading zullen vinden.

Goud

Om de rijke geschiedenis van de locatie in de verf te zetten, wordt het festival gehuld in het thema 'Dancing is Gold'. "Steeds meer festivalgangers maken werk van hun look en veel mensen houden van een themafeest", weten de organisatoren. "Sommigen doen het met een 'touch of gold', anderen komen volledig in goud gebodypaint. Iedereen doet wat hij wil, maar het resultaat moet een happy massa blinkende mensen zijn."

Afterparty

De organisatie houdt de lippen nog stijf op elkaar over de uitstraling en opbouw, maar geeft alvast mee dat het kasteel een hoofdrol speelt op het festival. Behalve een danszone zal er ook een ligweide zijn langs de kasteelvijver en uiteraard ook heel wat randanimatie. "We zijn op alles voorbereid. Zo zijn er voldoende tenten voorzien om ook bij regen de mensen een aangenaam festival te bezorgen."


Het festival sluit om 1 uur de poorten, maar er is nog een afterparty tot 5 uur in de tuin van 'Ile hors Ville', wat verder op de Kortrijksesteenweg.

Goede doel

Beauville belooft niet alleen een schitterend evenement te zijn, er wordt ook aan de samenleving gedacht. Een deel van de ticketverkoop gaat naar een lokaal goed doel, de vzw 'tout bien/okidoki', waarvan de gentse actrice Barbara Sarafian meter is. Het initiatief 'Hey, hoe gaat het?' van die vzw ijvert voor preventie van zelfmoord bij jongeren.


Beauville vindt plaats op 8 juli van 13 tot 1 uur in het kasteel van Ooidonk in de Ooidonkdreef 9 in Deinze, met onder andere Red D ft. Lady Linn, Housekeepin' en Maxim Lany. Tickets kosten deze maand nog 24 euro, daarna 29 euro. Meer info op www.beau-ville.be.


Meer info over het goede doel op www.heyhoegaathet.be.

Win tickets

Het Laatste Nieuws mag tien gratis duo-dagtickets weggeven voor het festival. Stuur een mailtje naar hln@beau-ville.be en vermeld twee e-mailadressen. De winnaars worden eind mei verwittigd.