Zwakke opkomst voor Gentse Feesten elke dag duidelijker: nu al 190.000 bezoekers minder dan vorig jaar

Gisteren ging de hitte, vooral ‘s avonds, liggen en vonden de bezoekers opnieuw de weg naar Gent.
Wannes Nimmegeers Gisteren ging de hitte, vooral ‘s avonds, liggen en vonden de bezoekers opnieuw de weg naar Gent.
Op de achtste dag bezochten 120.000 mensen de Gentse Feesten. Ter vergelijking: op dezelfde dag in 2018 telde Gent 170.000 bezoekers, maar dat was toen wel de vooravond van de nationale feestdag (vrijdag 20 juli 2018), voor veel mensen een verlofdag. “Nu de hitte gaat liggen, merkten we gisteren dat meer bezoekers opnieuw de weg terugvinden naar Gent. De mensen blijven ook langer", blijft Feestenburgemeester Annelies Storms (sp.a.) positief.

Na acht dagen Gentse Feesten staat de teller zo op 780.000 bezoekers. In 2018 stond het totaal na acht dagen op 970.000 feestvierders.

De Lijn vervoerde op de achtste dag van de Gentse Feesten 32.219 reizigers met het extra aanbod. De pendeltram die de klok rond rijdt tussen Flanders Expo, Gent Sint-Pietersstation en de Korenmarkt, vervoerde 28.950 reizigers. Dat is bijna 20% minder dan op dezelfde dag vorig jaar (toen 35.990 reizigers op dag 8). 3.269 reizigers maakten gebruik van de 12 Feestenbussen die de feestvierders ‘s nachts naar huis brengen in alle richtingen vanuit Gent. Dat zijn er 272 meer vergeleken met vorig jaar.

Het Rode Kruis en het Vlaamse Kruis verzorgden 178 bezoekers, 8 personen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. 2 personen werden onwel door de hitte.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frederik Verhaeghe

  Mijn scooter gevandaliseerd en een hele week problemen om te parkeren. Voor mij hoeft het niet hoor de Gentse feesten.

 • Giovanni Neckebroeck

  Het was rustig door de hitte overdag, maar 's avonds was het steeds overal zeer druk, met afgesloten pleinen en zoals vrijdagavond alle parkeergarages volzet en ook alle straten vol. Het moet niet altijd meer zijn om goed te zijn.

 • Ben Strubbe

  Ik ga al een paar jaar niet meer. De sfeer is niet meer dezelfde als tien jaar geleden. En dat staat los van de weersomstandigheden.

 • Tom Dossche

  We kunnen onze Euro maar 1 x uitgeven.