Zoektocht naar vermiste cafébaas levert nog niets op

De Cel Vermiste Personen en de brandweer zochten met een radar naar grotere voorwerpen in het kanaal.
Foto Wouter Spillebeen De Cel Vermiste Personen en de brandweer zochten met een radar naar grotere voorwerpen in het kanaal.
De Cel Vermiste Personen en de brandweer hebben maandagvoormiddag langs de Meulestedekaai in Gent gezocht naar de vermiste caféhouder Serge Kint (46). De reddingsduikers van brandweer Zone Centrum vonden enkel een winkelkar. "We blazen de zoektocht nog niet af", zegt het hoofd van de Cel Vermiste Personen Alain Remue.

Op dinsdag 1 december werd Serge nog gezien aan de Botermarkt en in de Belfortstraat in Gent. Daar werkt hij in het bruine jazzcafé Den Turk. Sindsdien is van hem geen spoor meer. De hulpdiensten gaan ervan uit dat hij om privéredenen zelfmoord heeft gepleegd.

Tipgevers

Verschillende tipgevers hebben de politie laten weten dat Serge mogelijk naast de Meulestedebrug in het Kanaal De Lieve verdween. Werknemers van gelatineproducent Rousselot hadden donderdagochtend al een fiets zien staan die van Serge kon zijn. De brandweer en politie schakelden onmiddellijk een motorboot met een radar in om de kaai af te zoeken naar grote voorwerpen.


De duikers van de brandweer gingen verschillende keren te water, maar telkens was het vals alarm. Doordat net grote boten waren gepasseerd, was het water zeer woelig. Een winkelkar was even beginnen drijven, waardoor de radar die oppikte. De zichtbaarheid was niet meer dan 30 tot 40 centimeter onder water, de duikers werken gewoonlijk op de tast. Rond 14 uur hielden de hulpdiensten ermee op.


"We blazen de zoektocht nog niet af, maar we zullen moeten overleggen hoe we het verder kunnen aanpakken", weet Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen. (TVPG/WSG)