Zesdejaars De Wijze Boom maken rapsong voor eigen proclamatie

Odil (rechts) en Christina zingen hun stukje rap in voor de microfoon. Links kijkt muzikant Owen Perry Weston goedkeurend toe.
WVO Odil (rechts) en Christina zingen hun stukje rap in voor de microfoon. Links kijkt muzikant Owen Perry Weston goedkeurend toe.
De leerlingen van het zesde leerjaar van De Wijze Boom in Sint-Amandsberg maken deze week zelf een rapsong, onder begeleiding van muzikanten van vzw KAPOW. Het resultaat van hun creativiteit was donderdagavond te horen op hun eigen proclamatie.

De mediatheek van De Wijze Boom, gelegen naast het Sint-Baafskouterpark en vlak bij de Rozebroeken, is omgetoverd tot een opnamestudio. De leerlingen van klas 6A zitten muisstil in hun banken terwijl een klasgenootje een deel van de voorbereide tekst rapt in de microfoon. Elk om de beurt doen ze hun ding, met de beat die ze eerder deze week samen in elkaar boksten in de koptelefoon op hun oren. 

(Lees verder onder de video, waarin Kobe (11) zijn tekst inzingt en Bent (11) naast Kwame aan de knoppen zit.)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zelf aan de knoppen

Muzikanten Owen Perry Weston en Kwame MülZz, netjes op een afstand omwille van de coronamaatregelen, begeleiden en coachen de kinderen. Enkele van de leerlingen hebben interesse voor de opnameapparatuur. Ze mogen naast Kwame aan de knoppen zitten en helpen opnemen. Als alles klaar is, wordt er gejuicht en luisteren ze samen naar het voorlopige resultaat.

“De klas 6B heeft deze workshop ook gevolgd en tegen vanavond maken we een mix van beide raps”, vertelt Kwame. “Vandaag hebben ze de teksten gemaakt en nu zijn we de rap aan het opnemen. Tijdens de vorige sessie hebben de kinderen zelf een beat bedacht, en hebben we instrumentale opnames gemaakt met drums, ukelele, fluit en nog enkele instrumenten. Morgen maken we nog een filmpje.”