Yoko gered uit handen van dief, met hulp van drie politiecombi’s en duizenden mensen

Yoko is opnieuw thuis.
SVDM Yoko is opnieuw thuis.
Toen Sander Van der Maelen zaterdagavond even niet oplette, was een dief in Gent aan de haal gegaan met zijn hond Yoko. Het begin van een massale zoekactie, die met de hulp van duizenden mensen én de Gentse flikken zondagochtend tot de dief leidde.

Eind goed, al goed. Het zag er nochtans benard uit voor Sander Van der Maelen en zijn partner. Ze waren nauwelijks terug in Gent na een weekendje Londen, waar de twee zich verloofd hadden, of hun shiba Yoko werd door een dief meegenomen aan een pastabar in de Kasteellaan. De hond hing met een leiband vast terwijl Sander pasta afhaalde - hij had Yoko nauwelijks tien seconden niet in de gaten.

“We hebben meteen een oproep op Facebook geplaatst en de politie ingelicht", vertelt Sander. Het bericht op sociale media werd meer dan 4.000 keer gedeeld op minder dan 12 uur. Het leidde tot heel wat aanwijzingen, waaronder één bruikbare tip. “We kregen deze ochtend telefoon: Yoko zou met een man gespot zijn op de markt van Ledeberg”, vertelt Sander na. “De politie werd meteen op de hoogte gebracht.”

De Gentse flikken lieten niets aan het toeval over: ze kwamen snel ter plaatse met drie combi’s, waaronder het voertuig van de hondenbrigade. Al snel werd duidelijk dat het wel degelijk ging om Yoko, en dus de dief die hem meegenomen had. Die laatste werd meteen opgesloten. Over verdere gerechtelijke gevolgen kon het parket nog niet communiceren.

“Ik ben vooral héél dankbaar”, zegt Sander. “Na die verloving was het een raar weekend, maar ik wil alle mensen die hielpen en de Gentse politie bedanken. Yoko is moe en nog wat onder de indruk, maar al bij al maakt hij het goed. Gelukkig maar.”

Yoko is terug thuis bij zijn baasjes.
Wannes Nimmegeers Yoko is terug thuis bij zijn baasjes.27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Magda-Lena Aerts

  Ben blij dat jullie hem terug hebben veilig en wel !

 • Jenny Maes

  Proficiat met jullie verloving. Maar laat Yoko aub niet meer alleen staan. Gelijk waar.

 • Martine Van de Walle

  Gefeliciteerd met jullie verloving en het terugvinden van Yoko!

 • Eddy Dierickx

  Eind goe al goe!!.En de dief een dubbele gepeperde rekening geven om de dief tot bezinning te laten komen voor zijn daden!!

 • Daniel De Pot

  Erg dat dit allemaal gebeurd, blijf met uw fikken van andermans eigendom. Wij hebben ook een Shiba gehad (+), doet ons des te meer pijn dat zoiets de dag van vandaag gebeurd. Als ik een tip mag geven: met twee naar de pastabar gaan, zodat er altijd iemand is die buiten met de hond wacht. Deden wij ook altijd. Ben blij dat Yoko weer herenigd is met zijn baasjes, veel geluk en plezier met jullie prachthond.