Wondelgem heeft eigen erfgoedwandelplan

Een erfgoedwandelplan voor Wondelgem
RV Een erfgoedwandelplan voor Wondelgem
De gemeente Wondelgem heeft voortaan een eigen erfgoedwandelplan, met de titel ‘Een half dagske Wondelgem’. Het gratis plan vertelt over de geschiedenis van de gemeente en toont de weg langs de mooiste plekken.

Het Wondelgem-plan kan je gratis afhalen bij lokale handelaars, in de Stadswinkel, het STAM, het infokantoor Visit Gent en in de verschillende Gentse bibliotheekfilialen, of je kan het hier downloaden. Het stelt de rijke geschiedenis van de gemeente in de kijker, en die is vaak rijker dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Het nieuwe wandelplan leidt wandelaars langs de belangrijkste monumenten van Wondelgem zoals de kerken, kastelen en het Vroonhof. Bij elke stopplaats op de kaart staat een stukje interessante geschiedenis, een sappig verhaal of een korte biografie van een bekende inwoner.

De erfgoedwandelkaart is niet enkel leuk voor bewoners, ze richt zich ook op Gentenaars die graag op fiets- of busafstand op ontdekkingstocht gaan, of voor toeristen die op zoek zijn naar een alternatieve activiteit. Wondelgem is niet de eerste gemeente met zo’n eigen kaart, ook Mariakerke, Sint-Denijs-Westrem & Afsnee en Sint-Amandsberg hebben er al eentje.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.