Wim Claeys leert schoolkinderen Gents zingen

Gentse liedjes leren zingen met Wim Claeys in school De Loods.
Gianni Barbieux Gentse liedjes leren zingen met Wim Claeys in school De Loods.
Kinderen moeten en zullen het Gentse dialect aanleren, toch als het aan volkszanger Wim Claeys ligt. Hij trekt deze week langs verschillende lagere scholen om er bekende Gentse liedjes aan te leren, in aanloop naar een Gentse zangstonde voor kinderen.

“De Week van het Gents is zo onderhand ingeburgerd”, zegt Wim Claeys, “Maar voor kinderen was er nog niks in die week. De dienst cultuur heeft mij gevraagd om iets te organiseren. Dat wordt dus een ‘zangfeest voor kinders’, samen met mijn kinderkoor De Stemband. Er zijn al 1.600 lagereschoolkinderen ingeschreven, dus er komen al twee zangfeesten voor de kinderen. Op 27 november doen we ‘ne wijze nuchtink’, op 28 november ‘ne wijze noene’. En om ervoor te zorgen dat het geen eenrichtingsverkeer is, ga ik alvast in de scholen de kinderen een paar liedjes aanleren.”

Wim zegt dat de ouders zich geen zorgen moeten maken, want dat hij de ‘vuile liedjes’ achterwege laat. Voorlopig dan toch. “Ik leer ze ’t Vliegerke natuurlijk, maar ook bijvoorbeeld Ach Rozalie en Ien Twie Drei. Ik ken ondertussen wel wat trucs om kinderen enthousiast te krijgen, en dat lukt ook op de scholen wonderwel. Ze doen allemaal vrolijk mee en ze vinden het wijs.” Op het Gentse Zangfeest voor kinderen zal Claeys meteen ook de eerste cd van kinderkoor De Stemband voorstellen. Alle Gents aan Dek heet die.

Gentse liedjes leren zingen met Wim Claeys in school De Loods.
Gianni Barbieux Gentse liedjes leren zingen met Wim Claeys in school De Loods.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.