Wildemannen en Woestewijven veroveren Oud Gerechtsgebouw

De derde editie van het gratis stadsfestival staat in het teken van Vrouwe Justitia.
Wannes Nimmegeers De derde editie van het gratis stadsfestival staat in het teken van Vrouwe Justitia.
In het Oud Justitiepaleis vindt vandaag de derde editie plaats van het gratis stadsfeest ‘Wildemannen en Woestewijven’. 

Eén week voor de verkiezingen overhandigde de Gentse burgemeester Daniël Termont de sleutel van zijn stad aan de Gentse kinderen. Er is maar één regel: de kinderen hebben de touwtjes in handen en mogen zo wild en woest mogelijk de stad innemen.

Wannes Nimmegeers

In het Oud Gerechtsgebouw kunnen de kinderen zich de hele dag lang uitleven met muziek, installaties, dans, theater en workshops. Het programma dit jaar staat in het teken van Vrouwe Justitia: het symbool van de rechtspraak. Samen met de kinderen schrijft Vrouwe Justitia een wetboek voor de toekomst. Andere blikvangers op het programma: de unieke ‘Vechtscheiding’, een combinatie van bekvechtende ouders en emotionele kinderen en bij de Zusters Hirngespinst kunnen de kinderen hun toekomst laten inblikken.

Burgemeester Termont overhandigt de sleutel van de stad aan de jeugd.
Wannes Nimmegeers Burgemeester Termont overhandigt de sleutel van de stad aan de jeugd.
Wannes NimmegeersReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.