Wie organiseert het groot scherm voor het EK op het Sint-Pietersplein?

Samen voetbal kijken is altijd een feest.
Wannes Nimmegeers Samen voetbal kijken is altijd een feest.
De stad Gent gaat op zoek naar een organisator voor het groot scherm op het Sint-Pietersplein. Daar mogen alle EK-matchen van de Belgen uitgezonden worden, en de laatste 4 wedstrijden. Belangrijkste voorwaarde voor het evenement: het moet gratis toegankelijk zijn.

Kandidaten moeten zich melden voor 6 maart. Ze mogen een voorstel indienen bij het stadsbestuur, maar moeten aan enkele voorwaarden voldoen. Het plein moet gratis toegankelijk zijn, bijvoorbeeld, maar elk evenement mag ook maximum 2 uur voor de start van de match beginnen, en moet 2 uur na de match afgelopen zijn. Zo moet de overlast beperkt blijven. Het groot scherm op het Sint-Pietersplein zal overigens het enige zijn dat wordt toegelaten op het openbaar domein.

Alle wedstrijden waaraan de Rode Duivels deelnemen worden uitgezonden op groot scherm. Daarnaast worden ook de twee halve finales, de kleine en de grote finale sowieso uitgezonden. Als de Rode Duivels doorstoten naar de achtste finale en de kwartfinale, kunnen supporters ook voor die wedstrijden terecht op het Sint-Pietersplein. “Het Europees Kampioenschap is bij uitstek een evenement dat mensen kan verenigen” stelt schepen Annelies Storms (sp.a). “Ook wie doorgaans geen voetbal kijkt, kan er enorm van genieten. Samen supporteren zorgt voor een unieke sfeer van verbondenheid, daarom laten we een fandorp inrichten op het Sint-Pietersplein.”

Alle info waaraan een potentiële organisator moet voldoen, is hier te vinden.