Werkgever gaat wel heel ver om z’n bedrijfswagen terug te krijgen: “Je stampt mensen niet tot hun neus breekt”

Ondersteunend beeld: rechtbank in Gent.
Wannes Nimmegeers Ondersteunend beeld: rechtbank in Gent.
Een man uit Gent moest zich maandag voor de correctionele rechtbank verantwoorden nadat hij een vriend van zijn ex-werknemer te lijf ging. De beklaagde wachtte al een tijdlang op de bedrijfswagen van zijn vroegere arbeidskracht, maar die weigerde de Mercedes terug te bezorgen. Toen de werkgever zijn wagen aantrof bij van een onbekende man, besloot hij het heft in eigen handen te nemen.

Volgens zijn advocaat had de Gentenaar al tot driemaal toe klacht ingediend bij de politie. “Hij had het voertuig gelokaliseerd en wou verhinderen dat de man ermee vandoor zou gaan”, stelt de meester. 

Het kwam tot een discussie waarna de beklaagde uit zijn krammen schoot: hij gaf het slachtoffer enkele rake schoppen. Daarna stak hij de autosleutels in zijn zak en nam het gsm-toestel van het slachtoffer mee. “Om hem te kunnen identificeren”, vertelt de advocaat van de beklaagde. “Zowel de sleutels als de gsm is hij daarna aan de politie gaan overhandigen.”

Het slachtoffer was door de rammeling één week lang arbeidsongeschikt. “Je stampt mensen niet tot hun neus breekt”, stelt de rechter. “Dat zoiets éénmalig is én dat de situatie je ‘ambetant’ maakte, dat snap ik. Maar je reactie niet. Ik mag hopen dat u zich in andere discussies wél kan beheersen.”

Het parket vorderde een celstraf van één jaar. De verdediging pleitte maandag voor de opschorting van de straf. Vonnis op 27 mei.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.